FOTO VW a prezentat în premieră versiunea cu 8 locuri a lui ID.Buzz

FOTO VW a prezentat în premieră versiunea cu 8 locuri a lui ID.Buzz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2023

Cu o lungime de aproape 5 metri, o baterie mai mare și motoare mai puternice, noul ID.Buzz cu trei rânduri de scaune a fost prezentat în premieră în SUA și Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul van electric al mărcii Volkswagen, ID.Buzz, are acum și o versiune lungă, cu opt locuri, fiind un continuator al modelului Transporter pentru pasageri, cu o lungime de 4,96 metri, având astfel aproximativ 25 de cm în plus față de versiunea scurtă. Modelul a fost prezentat în premieră de constructorul german, mașina urmând să înceapă livrările abia anul viitor.

VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

Principalele trăsături dinamice sunt bazate pe un motor de 210 kW (286 CP), cu tracțiune spate, sau pe două motoare, cu o putere de 250 kW (339 CP) și tracțiune integrală.  

Bateria instalată pe noua versiune este mai mare, 85 kWh, față de cea de 77 KWh de pe modelul scurt, ceea ce înseamnă că autonomia mașinii crește la 415 km, pentru versiunea cu putere mai mică.

VW a ales să lanseze noul microbuz la evenimente clasice, atât în SUA, cât și în Europa, la care vor participa proprietarii modelelor istorice VW Bus. Pentru piața din SUA este un eveniment major, având în vedere că VW nu a mai lansat noile generații ale VW Transporter în ultimii 20 de ani. În Europa, noul ID.Buzz va debuta chiar la festivalul VW Bus din Hanovra.

 „Volkswagen este un brand global extrem de puternic, cu o istorie grozavă, milioane de fani loiali și produse legendare. Acest lucru este evident aici la cel mai mare festival VW Bus din SUA. Așadar, sunt încântat că echipa Volkswagen Group of America sărbătorește premiera ID.Buzz cu ampatament lung aici. Cu acest model, facem un pas mare spre a redeveni un adevărat brand de dragoste”, a transmis Thomas Schäfer, șeful mărcii VW și al mărcilor de volum din VW Group.

Creatorul lui Volvo EX90 pleacă la Bentley CITEȘTE ȘI Creatorul lui Volvo EX90 pleacă la Bentley

Combinația de scaune din noul VW ID.Buzz cu ampatament mărit este una flexibilă, cu două rânduri de banchete sau cu scaune „de căpitan” în locul banchetei de pe rândul al doilea, în timp ce scaunele din spate pot fi demontate complet pentru a lăsa loc de bagaje. De asemenea, rândurile doi și trei de scaune se pot plia pentru a genera o suprafață plată.

Versiunea scurtă a lui ID.Buzz a fost lansată anul trecut în Europa, cu livrări începute în acest an pe toate piețele și un preț care începe de la aproape 60.000 de euro. Pentru versiunea lungă nu au fost anunțate, deocamdată, prețurile pentru Europa. Toate versiunile lui ID.Buzz, indiferent de piața pe care sunt vândute, sunt produse în Germania, în uzina din Hanovra.

FOTO VW a prezentat în premieră versiunea cu 8 locuri a lui ID.Buzz

FOTO VW a prezentat în premieră versiunea cu 8 locuri a lui ID.Buzz

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.buzz
vw microbuz cu opt locuri
id.buzz trei randuri scaune