General Motors și-a dublat profitul și a obținut venituri record în trimestrul trei

General Motors și-a dublat profitul și a obținut venituri record în trimestrul trei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2016

General Motors (GM) și-a dublat profitul net și a obținut venituri record în trimestrul al treilea, datorită vânzărilor de camionete pe piața americană și a rezultatelor bune din China, dar a semnalat că operațiunile din Europa sunt afectate de Brexit, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GM a raportat un profit net de 2,77 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 srptembrie, în creștere de la 1,36 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Veniturile au avansat cu 10%, la 42,83 miliarde de dolari, un nivel record pentru companie și peste așteptările analiștilor, de 39,3 miliarde de dolari.

Cel mai mare producător auto american în funcție de vânzări a beneficiat de prețurile mai ale vehiculelor pickup și SUV din America de Nord, cele mai profitabile modele ale sale, precum și de marjele ridicate ale unor modele reproiectate, cum este Chevrolet Malibu.

În Europa, GM a înregistrat pierderi de 142 de milioane de dolari, după ce în trimestrul precedent a obținut profit prima oară în ultimii cinci ani.

Veniturile proprietarului PRO TV în România au crescut puternic în trimestrul al treilea, cel mai solid avans dintre piețele pe care operează CITEȘTE ȘI Veniturile proprietarului PRO TV în România au crescut puternic în trimestrul al treilea, cel mai solid avans dintre piețele pe care operează

GM a precizat că impactul Brexit a șters 100 de milioane de dolari din operațiunile companiei în Europa, în trimestrul al treilea, iar pentru trimestrul patru anticipează un impact de 300 de milioane de dolari.

Efectul Brexit va face ca GM să nu își poată îndeplini obiectivul a a reveni la profit în Europa în 2016, care ar fi fost primul după 1998. Și alți producători auto, precum alianța Renault-Nissan, și-au exprimat îngrijorarea referitoare la industria auto din Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors