Gigantul chinez de tehnologie Baidu obține două licențe pentru taxi-uri complet autonome în două orașe

Gigantul chinez de tehnologie Baidu obține două licențe pentru taxi-uri complet autonome în două orașe
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2022

Baidu, compania numită uneori de presă „Google-ul chinezesc”, a anunțat că a primit licențele pentru a opera flote de taxi-uri complet autonome în două orașe. Practic, pasagerii se pot urca și mașina îi duce singură la destinație, în timp ce până acum, în taxi-urile autonome era nevoie să fie și o persoană care să intervină la comenzi, în caz de nevoie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Baidu va putea opera aceste „robotaxiuri” în zone din orașele Chongqing și Wuhan, între anumite intervale orare, în timpul zilei, scrie Hotnews.ro

FOTO Primark a inițiat ultima etapă pentru intrarea în România CITEȘTE ȘI FOTO Primark a inițiat ultima etapă pentru intrarea în România

Aceste taxi-uri complet autonome vor putea duce pasageri între orele 9-17 în Wuhan, într-o zonă de 13 kmp. În Chongqing mașinile vor circula între 9.30 și 16.30, într-o zonă de 30 kmp. Până acum, în taxi-urile autonome era nevoie să fie prezentă o persoană care să intervină la comenzi, în caz că era nevoie.

Licențele primite sunt o dovadă că tehnologia a avansat mult, dar limitările arată încă faptul că aceste mașini complet autonome nu pot rula în deplină siguranță oriunde și oricând.

Baidu a ajuns la a șasea generație de vehicule autonome, cel mai nou fiind un model denumit Apollo RT6 EV, o combinație între SUV și minivan.

O parte dintre componente au fost construite „in house” pentru a reduce costurile cât mai mult. Obiectivul este să circule zeci de mii de robo-taxiuri, iar costul curselor să fie la jumătate față de taxi-urile convenționale.

Baidu a lansat în 2020 primele servicii de taxi cu mașini autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
taxi