GM va construi generatoare fuel-cell pentru încărcarea rapidă a mașinilor

GM va construi generatoare fuel-cell pentru încărcarea rapidă a mașinilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 ian 2022

O soluție inovatoare în domeniul automobilelor electrice va fi produsă de General Motors, care vrea să folosească tehnologia fuel-cell în generatoare care să asigure încărcarea bateriilor mai rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tehnologia fuel-cell este văzută ca o soluție pentru viitorul automobilelor electrice, ea bazându-se pe alimentarea mașinilor cu hidrogen, care să genereze energia electrică necesară propulsiei. General Motors vrea însă să folosească această tehnologie și pentru a crea generatoare de energie electrică, sub forma unor stații de încărcare. Acestea pot fi și mobile, nu au nevoie de conectare la rețeaua de energie electrică și pot fi transportate rapid în zone care au nevoie de puncte de încărcare, cum ar fi de exemplu baze militare sau puncte mobile de lucru.

Datele tehnice ale viitoarelor generatoare fuel-cell arată că ele vor oferi curent electric la puteri foarte mari, astfel încât să asigure încărcarea rapidă a bateriilor.

Tehnologia noilor stații generatoare va fi construit de Hydrotec, divizia GM de fuel-cell, după cum a anunțat constructorul american.

Unii dintre partenerii GM au anunțat deja că au în plan instalarea a 500 de stații de încărcare cu generator fuel-cell, pe teritoriul SUA. Acestea vor fi instalate în stații de benzină existente, pe cele mai circulate rute de transport din această țară.

GM spune că aceste noi generatoare cu hidrogen vor putea înlocui cu succes actualele generatoare cu benzină sau diesel, utilizate pe șantiere, la sediile de companii, pe platouri de filmare, la concerte, pentru backup-uri de energie ale companiilor sau bazelor de date, spitale și altele. De asemenea, pot reprezenta sursa de energie pentru zonele rezidențiale în cazul penelor de energie.

Hydrotec, divizia de fuel-cell a General Motors, derulează investiții pentru dezvoltarea tehnologiei de propulsie cu hidrogen pentru o serie de sisteme de transport, de la industria aeronautică, la transportul pe calea ferată și cu camioane de mare putere.

Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa a încheiat 2021 aproape în genunchi. România, între cele 10 țări pe minus. Dacia salvează anul

„Viziunea noastră pentru un viitor complet electric este mai largă decât reprezintă autoturismele sau transportul în general”, spune Charlie Freese, director al Hydrotec, GM. „Experiența cu platforma noastră de energie bazată pe arhitectura vehiculelor Ultium și a componentelor de propulsie și pe sistemele Hydrotec fuel-cell poate extinde accesul la energie de-a lungul mai multor industrii și utilizatori, în timp ce ajutăm la reducerea emisiilor adesea asociate cu generarea de energie”.

Sistemele fuel-cell Hydrotec vor fi produse la uzina pe care compania o deține împreună cu Honda, în Michigan.

Cele trei direcții în care urmează să fie utilizate generatoarele vor fi stațiile de încărcare EV, generatoare mobile și generatoarele paletizate, dedicate în special armatei. Prima direcție, a stațiilor de încărcare, va permite stațiilor de benzină actuale să-și lărgească oferta cu stații EV fără investiții în infrastructură. O stație Empower va avea patru puncte de încărcare cu charger DC care permite o încărcare în 20 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
generatoare fuel cell
general motors
gm
statii incarcare masini electrice