GRAFICE Uber crește brusc, cu rezultate solide din Q4

GRAFICE Uber crește brusc, cu rezultate solide din Q4
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Acțiunile Uber Technologies (UBER.US) au crescut brusc înainte de clopoțelul de deschidere al bursei din SUA, după ce compania de ride-sharing a afișat rezultate mai bune decât cele așteptate pentru ultimul trimestru, pe măsură ce cererea a crescut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
  • Câștigurile de 29 de cenți pe acțiune au depășit estimările pieței pentru o pierdere de 15 cenți pe acțiune.
  • Veniturile au crescut cu 49% YoY, la 8,61 miliarde dolari, depășind previziunile analiștilor, de 8,51 miliarde dolari.

GRAFICE Uber crește brusc, cu rezultate solide din Q4

ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

Din 2020, veniturile Uber au crescut în medie cu 46,6% YoY.
Sursa: BarChart

  • Câștigul ajustat înainte de dobândă, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) a atins 665 de milioane USD, depășind așteptările Wall Street de 624 de milioane USD.
  • Fluxul de numerar liber a fost negativ de 303 milioane USD, în scădere față de fluxul de numerar liber pozitiv de 358 milioane USD în trimestrul precedent
  • Marja brută (GAAP): 38,3%, în creștere față de 36,8% în același trimestru al anului trecut
  • Numărul de consumatori activi lunari ai platformei, un indicator cheie de utilizare, a crescut cu 13 milioane, la 131 milioane

GRAFICE Uber crește brusc, cu rezultate solide din Q4

În ultimii doi ani, numărul utilizatorilor plătitori ai Uber a înregistrat o creștere impresionantă, de 25,9% YoY, arată o analiză XTB.
Sursa: BarChart

Performanța principalelor segmente de afaceri ale Uber:

  • Mobilitate (rezervări brute): 14,9 miliarde USD față de 14,8 miliarde așteptate de analiști, potrivit StreetAccount
  • Livrare (rezervări brute): 14,3 miliarde USD față de 14,3 miliarde USD așteptate de analiști, potrivit StreetAccount.
  • „Am încheiat anul 2022 cu cel mai puternic trimestru din istorie, cu o cerere robustă și marje record”, a declarat directorul general Dara Khosrowshahi. „Scala noastră globală și avantajele unice ale platformei ne poziționează bine pentru a accelera acest impuls până în 2023.”
  • Pentru trimestrul curent, compania se așteaptă ca rezervările brute să crească între 20% și 24% pe an (de la 31,0 miliarde USD la 32,0 miliarde USD) pe o bază de valută constantă și un EBITDA ajustat de 660 milioane USD la 700 milioane USD. Analiștii căutau 31,3 miliarde USD în rezervări brute și 612 milioane USD pentru Ebitda ajustat.
  • „În 2022, ne-am depășit semnificativ perspectivele de profitabilitate, cu o marjă incrementală de 10%”, a spus CFO-ul Nelson Chai. „Perspectivele noastre pentru o creștere a rezervărilor brute și EBITDA ajustat în Q1 se bazează pe acest progres și ne pregătește pentru un alt an record”.
  • Analiștii au subliniat că rivalul Lyft (LYFT.US) ar putea pierde din cota de piață în fața Uber. Lyft este programat să raporteze rezultatele joi.

GRAFICE Uber crește brusc, cu rezultate solide din Q4

Acțiunile Uber (UBER.US) au crescut brusc în premarket și se apropie în prezent de limita superioară a structurii 1:1 la 37,60 USD. În cazul în care are loc o spargere în sus, următoarea țintă pentru cumpărători poate fi găsită în jurul valorii de 44,50 USD, ceea ce coincide cu o retragere Fibonacci de 38,2% a valului ascendent început în martie 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber technologies
actiuni