Greva STB: Nicușor Dan pune la dispoziția șoferilor și vatmanilor un număr gratuit pentru a apela dacă sunt împiedicați să iasă pe traseu de reprezentanții sindicatului. "Vremea sindicalistului mafiot în România a apus"

Greva STB: Nicușor Dan pune la dispoziția șoferilor și vatmanilor un număr gratuit pentru a apela dacă sunt împiedicați să iasă pe traseu de reprezentanții sindicatului. "Vremea sindicalistului mafiot în România a apus"

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2022

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că pune la dispoziția șoferilor și vatmanilor din STB un număr cu apel gratuit la care aceștia pot apela dacă sunt amenințați sau agresați, fiind împiedicați de către reprezentanți ai sindicatului să iasă pe traseu. Dan dă asigurări că se va păstra confidențialitatea asupra celor care sună și că Poliția va interveni cu operativitate. Totodată, edilul anunță sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus și vremea sindicalistului de partid în România a apus și ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost șoferi și vatmani care au înțeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoșire”, a declarat Nicușor Dan sâmbătă.

Edilul a făcut un „apel la rațiune”, arătând că nerespectarea unei decizii a instanței de judecată este infracțiune.

„Cu cât persiști, cu atât e mai grav ceea ce faci. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală. Ăsta e un semn de sănătate pentru societatea românească, pentru că nu poți să nu respecți o hotărâre judecătorească”, a adăugat Nicușor Dan.

Directorul STB: Pierderi financiare de 20 milioane de lei în cele trei zile de grevă. Promisiuni pentru șoferii care reintră duminică pe traseu CITEȘTE ȘI Directorul STB: Pierderi financiare de 20 milioane de lei în cele trei zile de grevă. Promisiuni pentru șoferii care reintră duminică pe traseu

Primarul a spus că sâmbătă unii angajați ai STB au fost „intimidați și agresați”
„Acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept și nu poate să rămână fără urmări într-un stat de drept. Am creat un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt împiedicați și amenințați de colegi ai lor. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea asupra persoanei care sună dar dăm garanția că poliția intervine imediat ce se semnalează o faptă de agresiune sau amenințate”, a adăugat Dan.

NIcușor Dan a promis ajutor juridic pentru orice persoană care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului.
”Eu sunt convins că sindicatul ăsta își trăiește azi ultimele zile”, a adăugat primarul.

În ceea ce privește autobuzul vandalizat a cărui imagine a apărut pe internet, Nicușor Dan afirmă că are informații conform cărora poliția a fost sesizată,  el susținând că „e clar că nu e un călător” persoana care a spart geamul de la ușa de acces în mijlocul de transport în comun.

Dan a mai spus că cei care au fost de serviciu și nu au ieșit pe traseu la STB riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. A mai afirmat că decizia instanței de judecată care a declarat ilegală greva sindicaliștilor din STB a fost afișată în așa fel încât niciunul dintre salariați nu se poate prevala de faptul că nu a cunoscut acest fapt, ei având obligația, conform contractului colectiv de muncă, de a urmări informările care se afișează la locul de muncă.
Sindicaliștii din Societatea de Transport București protestează de trei zile și refuză să iasă pe traseu, solicitând condiții mai bune de muncă, majorări salariale și demisia directorului societății, Adrian Criț. Protestul continuă, deși există o decizie a instanței prin care greva e declarată ilegală, iar angajaților STB li se cere să reia imediat lucrul.
Directorul STB și primarul general Nicușor Dan acuză că protestul este unul politic, dat fiind că liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD.
Sâmbătă, au apărut informații conform cărora au existat șoferi care au vrut să iasă pe traseu, aceștia fiind numiți ”trădători” de către colegii lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva stb
nicusor dan
sanctiuni