Guvernul acordă ajutor de stat pentru aeroporturile regionale, cu scopul compensării pagubelor provocate de pandemie

Guvernul acordă ajutor de stat pentru aeroporturile regionale, cu scopul compensării pagubelor provocate de pandemie
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 25 sep 2020

Aeroporturile din Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei Covid-19. Suma totală a ajutorului depășește 22 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schema a fost aprobată inițial de Guvern printr-un memorandum, iar joi seară Executivul a adoptat și ordonanța de urgență privind alocarea ajutorului de stat. 

VIDEO Ford produce la Craiova Puma ST, primul SUV Ford Performance din Europa CITEȘTE ȘI VIDEO Ford produce la Craiova Puma ST, primul SUV Ford Performance din Europa

Astfel, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va primi 8,5 milioane lei, Aeroportul Internațional Iași - 6 milioane lei, Aeroportul Internațional Sibiu - 3,96 milioane lei, Aeroportul Internațional Craiova - 630.000 lei, iar Aeroportul Internațional George Enescu Bacău - 3,1 milioane lei.

Ajutorul este direcționat astfel pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an și aflate în subordinea unor autorități locale.

FOTO Imagini spectaculoase cu noile Sandero și Logan, cu un mesaj puternic de la designerul Laurens van den Acker: „Aceste mașini nu pot fi artă?” CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu noile Sandero și Logan, cu un mesaj puternic de la designerul Laurens van den Acker: „Aceste mașini nu pot fi artă?”

Aeroporturile cu un trafic mai mic de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat deja de o schemă similară de sprijin, iar alte aeroporturi care se încadrează în categoria de trafic între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an au accesat în mod individual astfel de scheme de compensare pentru pierderile suferite ca urmare a pandemiei Covid-19.

În aprilie, Guvernul a decis acordarea unui ajutor de stat Aeroportului International Timișoara - Traian valoarea ajutorului fiind de 15 milioane lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor
stat
aeroport
regional
pandemie
covid-19
pagube
despagubiri
guvern