Guvernul nu susține legea împotriva ”parcagiilor”. Codul Penal include infracțiuni precum cele de taxare ilegală a șoferilor

Guvernul nu susține legea împotriva ”parcagiilor”. Codul Penal include infracțiuni precum cele de taxare ilegală a șoferilor
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 22 oct 2017

Guvernul nu susține promovarea unei legi care să pedepsească cu închisoarea perceperea unei taxe pentru parcare de către o persoană neautorizată, considerând că infracțiunea este acoperită de Codul Penal, iar majorarea pedepsei pentru spațiile publice este discriminatorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Parlamentarii liberali au inițiat un astfel de proiect legislativ, argumentând că șoferii au ajuns să fie amenințați dacă nu plătesc banii solicitați ilegal de persoane neautorizate, cunoscute ppopular drept ”parcagii”, atunci când parchează pe spațiul public din orașe.

Prin urmare, proiectul liberalilor propune aplicarea unei pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 1 an pentru perceperea unei taxe pentru parcare, de către o persoană neautorizată sau care nu are drept de folosință asupra spațiului respectiv.

Dacă taxa se percepe pentru un spațiu proprietate publică sau privată a statului, a unei unități administrativ teritoriale sau a oricărei persoane juridice care deține în proprietate, administrează sau exploatează bunuri proprietate publică, pedeapsa este închisoarea de la 9 luni la 2 ani.

Topul celor mai fiabile automobile 2017: mașinile japoneze, coreene și europene, mai bune decât cele americane. Tesla Model X, cel mai puțin fiabil automobil în 2017 CITEȘTE ȘI Topul celor mai fiabile automobile 2017: mașinile japoneze, coreene și europene, mai bune decât cele americane. Tesla Model X, cel mai puțin fiabil automobil în 2017

Executivul le-a transmis parlamentarilor că nu susține adoptarea unor astfel de măsuri, în primul rând pentru că o astfel de infracțiune este inclusă în Codul Penal la art. 244 privind înșelăciunea, pentru care pedepsele pot ajunge și la 5 ani.

În al doilea rând, Guvernul susține că că diferențierea între sancțiunea prevăzută pentru perceperea ilegală a unei taxe în funcție de titularul dreptului de proprietate asupra terenului (prevederea unei sancțiuni mai aspre dacă acesta este proprietatea publică sau privată a statului) este nejustificată și poate ridica probleme de constituționalitate, având în vedere că proprietatea privată este ocrotită în mod egal de lege.

Direcția Permise va trimite cetățenilor prin poștă permisele de conducere emise de serviciile din București și din Ilfov, începând cu 1 noiembrie CITEȘTE ȘI Direcția Permise va trimite cetățenilor prin poștă permisele de conducere emise de serviciile din București și din Ilfov, începând cu 1 noiembrie

Guvernul mai arată că și alte prevederi din proiect sunt inaplicabile, precum cea privind înscrierea urmăririi penale în cazierul judiciar”, conceptul de cazier judiciar presupunând existența unei condamnări a persoanei fizice.

Proiectul liberalilor, care poate fi citit AICI, a primit deja un aviz negativ de la o comisie de specialitate a Senatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
parcagii
pedeapsa
lege
sofer
guvern
parlament