Heathrow pierde titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, pe fondul pandemiei

Heathrow pierde titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, pe fondul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2020

În clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa, Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I, fiind întrecut de Paris Charles de Gaulle, din cauza declinului cererii pentru călătoriilor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit BBC și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În primele nouă luni din 2020, aproximativ 19 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, față de 19,3 milioane înregistrați de aeroportul din capitala Franței, scrie Agerpres.

Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România CITEȘTE ȘI Proprietarul Astra Vagoane a concediat 6.500 angajați. Victime ale pandemiei și printre angajații din România

La distanță apropiată se află aeroporturile din Amsterdam (Schiphol) și Frankfurt. Acestea, alături de Paris Charles de Gaulle, au introdus testări pentru pasageri, astfel încât s-au redeschis mai repede În schimb, testarea pasagerilor în Marea Britanie, ca metodă de a se evita carantina "s-a desfășurat într-un ritm prea lent", astfel încât în trimestrul trei din 2020 numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul londonez a scăzut cu 84%.

"Deja în Franța și Germania, chiar și în Canada și Irlanda, s-a trecut la testări și acesta este modul în care ne asigurăm că protejăm locurile de muncă din Regatul Unit și protejăm oamenii de infecții", a afirmat Holland Kaye, șeful companiei care administrează Heathrow.

Heathrow, care deja a renunțat la 500 de angajați, a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

De asemenea, compania a înrăutățit estimările privind numărul de pasageri în 2021 la 22,6 milioane - mai puțin de un sfert față de nivelul din 2019.

Printre firmele care dețin Heathrow se află Ferrovial (Spania), Autoritatea de investiții din Qatar și China Investment Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
heathrow
cel mai aglomerat aeroport