Hertz va cumpăra 25.000 de mașini Polestar și Tesla pentru a le închiria șoferilor Uber din Europa. Au fost anunțate primele trei orașe

Hertz va cumpăra 25.000 de mașini Polestar și Tesla pentru a le închiria șoferilor Uber din Europa. Au fost anunțate primele trei orașe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 ian 2023

Parteneriatul dintre Hertz și Uber din SUA se mută în Europa, unde compania de car-sharing va intermedia închirierea de către șoferi de mașini electrice de la compania de rent-a-car.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hertz, una dintre cele mai mari companii de închirieri auto pe termen scurt, a semnat un acord cu Uber, cea mai mare companie de car-sharing, pentru intermedierea închirierii a unui număr foarte mare de mașini electrice de la mărcile Polestar și Tesla, pe care șoferii Uber să le poată închiria în condiții avantajoase.  Primul oraș în care demarează acest parteneriat va fi Londra, urmat de Paris și Amsterdam. Alte orașe din Europa vor intra ulterior pe lista colaborării dintre cele două companii.

"Ne ajutăm șoferii să-și reducă costurile și să ofere transport curat în orașe. Până în 2030 dorim să fim complet electrici în Europa” spune CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, care va avea doar un rol de intermediar între Hertz și șoferii care doresc să conducă mașini electrice în rețeaua Uber.

România a rămas țara cu cel mai redus grad de motorizare din UE și cu unul dintre cele mai vechi parcuri auto CITEȘTE ȘI România a rămas țara cu cel mai redus grad de motorizare din UE și cu unul dintre cele mai vechi parcuri auto

Cele două companii au închiriat până acum circa 50.000 de automobile șoferilor Uber din SUA, care au făcut cu ele peste 24 de milioane de curse și peste 260 de mile, exclusiv cu propulsie electrică, după cum arată statisticile oficiale Hertz.

Hertz este unul dintre cei mai mari clienți ai Tesla, având deja o comandă de 100.000 de automobile ce urmează să fie livrate în următorii ani. De asemenea, Hertz a anunțat semnarea unui parteneriat cu Polestar, la începutul anului trecut, pentru cumpărarea a 65.000 de automobile.

Dacia a depășit Ford, Fiat, Citroen și Opel pe piața europeană. România, a patra cea mai mare creștere din UE CITEȘTE ȘI Dacia a depășit Ford, Fiat, Citroen și Opel pe piața europeană. România, a patra cea mai mare creștere din UE

Hertz a anunțat la scurt timp după semnarea acordului mai multe schimbări în Consiliul de administrație, cea mai importantă fiind înlocuirea președintelui Greg O’Hara cu CEO-ul Stephen Scherr, care va deține ambele funcții. O’Hara este fondatorul companiei Certares, care a cumpărat, împreună cu Knighthead, Hertz, în 2021, în cadrul procedurii de insolvență. Cele două au plătit aproximativ 6 miliarde de dolari pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni Hertz.

Doi reprezentanți ai Certares și Knighthed, Thomas Wagner, managing partner al Knighthead, care va rămâne vicepreședinte, și Colin Farmer, managing director al Certares, care va rămâne director, vor face parte în continuare din Consiliul de Administrație al Hertz.

viewscnt
Afla mai multe despre
hertz uber
masini polestar uber
tesla uber