Huawei se pregătește să producă mașini electrice

Huawei se pregătește să producă mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Grupul chinez Huawei intenționează să producă vehicule electrice sub propriul brand și ar putea lansa unele modele anul acesta, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-cost Honor, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Huawei Technologies Co Ltd este în negocieri cu firma chineză de stat Changan Automobile și alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice. De asemenea, Huawei discută cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, fabricarea de modele electrice, susțin mai multe surse.

Planul ar reprezenta o schimbare majoră a direcției pentru Huawei, după ce vânzările sale de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancțiunilor impuse de autoritățile SUA. În topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi și Oppo.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Pentru prima dată din 2013, Huawei nu se mai află printre primii patru producători globali de smartphone-uri, conform datelor firmei de cercetare de piață Gartner.

Pe ansamblul anului trecut, Huawei s-a situat pe locul trei în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în urma Apple și Samsung.

Vineri, un purtător de cuvânt al Huawei a dezmințit planurile companiei de a proiecta sau produce vehicule electrice sub propriul brand.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Alte surse au declarat că Richard Yu, directorul diviziei de consum a Huawei, care a ajutat compania să devină unul din cei mai mari producători globali de smartphone-uri, se va concentra pe vehiculele electrice, destinate pieței de masă.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

De ani de zile Huawei dezvoltă o gamă largă de tehnologii pentru vehiculele electrice și a format parteneriate cu producători auto ca Daimler AG, General Motors și SAIC pentru dezvoltarea în comun de tehnologii auto smart. Din 2018 Huawei a accelerat angajările de ingineri specializați în tehnologii auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
vehicule electrice