Înmatriculările de autoturisme: scăderi pentru mai multe mărci, inclusiv Dacia. VW a pierdut masiv cotă de piață

Înmatriculările de autoturisme: scăderi pentru mai multe mărci, inclusiv Dacia. VW a pierdut masiv cotă de piață
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 dec 2018

Înmatriculările de autoturisme au scăzut și în noiembrie, cu aproape 11 procente, fiind vorba despre aceeași cauză, standardele WLTP, care au intrat în vigoare în septembrie și au condus la scăderi în toată europa. După 11 luni, piața de autoturisme rămâne, totuși, pe plus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înmatriculările de autoturisme din România vor încheia anul, aproape cu certitudine, cu o creștere de cel puțin 20%, dat fiind faptul că până în luna noiembrie piața și-a păstrat un ritm de creștere de 24% față de anul trecut, cu un volum total de 121.634 unități. Turbulențele provocate de WLTP, noile standarde care au dat peste cap industria auto, au generat, însă, unele scăderi, care se regăsesc și în statisticile pe noiembrie. Totalul înmatriculărilor în penultima lună din an a scăzut cu 10,83%, cu 8.303 autoturisme față de 9.311 înmatriculate anul trecut.

Printre mărcile de volum care au fost afectate în noiembrie se numără Opel, Fiat, Audi, Nissan, Renault, dar și Kia sau Citroen. Cea mai importantă scădere, ca număr total de vehicule, este cea a mărcii Dacia, care a pierdut, în comparație cu noiembrie 2017, aproape 450 de clienți.

La polul opus, mai multe mărci par a fi reușit să depășească momentul, având deja creșteri. Hyundai a avut, de exemplu, cel mai mare avans, r și Toyota, Ford, Skoda sau BMW.

Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max CITEȘTE ȘI Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max

Pe cele 11 luni care au trecut din acest an, toate mărcile (cu două excepți, Maserati și Land Rover) au în continuare plus la capitolul înmatriculări. Dacia este, evident, liderul pieței, în creștere cu 22,3%, cu peste 33.000 de autoturisme (cu o cotă de piață de 27,5%, în ușoară scădere față de anul trecut), fiind urmată de Skoda, care a depășit 10.000 de unități înmatriculate, Renault, cu 9.901 autoturisme și Volkswagen, 9.500. Aceasta din urmă are una dintre cele mai mici creșterei, 5 procente, având în același timp o pierdere a cotei de piață de la 9,22%, anul trecut, la 7,8%, anul acesta.

Pe piața de second-hand, lucrurile s-au stabilizat, fiind înregistrată în continuare o scădere ușoară față de lunile din 2017. În noiembrie au fost importate 44.503 autoturisme rulate, iar pe 11 luni, totalul s-a ridicat la 434.914, cu circa 40.000 mai puține față de anul trecut, astfel că putem spune că, la finalul anului, piața SH nu va mai depăși 500.000 de unități importate.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari
dacia
vw
masini second hand import
wltp
piata auto