Înmatriculările din UE, prima lună de creștere după 5 luni de declin. România - printre piețele cu performanțe

Înmatriculările din UE, prima lună de creștere după 5 luni de declin. România - printre piețele cu performanțe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2019

Înmatriculările de autoturisme din Uniunea Europeană au înregistrat o creștere discretă, de numai 0,1%, în luna mai, rămânând cu o scădere de 2,1% pentru cele cinci luni din acest an. România se numără printre piețele cu performanțe, având a doua cea mai mare creștere, după Lituania, în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși înmatriculările de autoturisme din România au înregistrat o creștere mai ponderată în luna mai, cu 13.011 autoturisme, față de 11.555 în mai anul trecut, pe intervalul ianuarie - mai are a doua cea mai mare creștere (20,3%), după procentul uriaș (+48,6%) al Lituaniei. În acest an, în România au fost înmatriculate cu aproape 10.000 de autoturisme noi mai multe față de anul trecut.

Producătorii auto apelează la realitatea virtuală pentru a combate plictiseala în vehiculele autonome CITEȘTE ȘI Producătorii auto apelează la realitatea virtuală pentru a combate plictiseala în vehiculele autonome

În luna mai, cele mai mari piețe au fost, ca de obicei, Germania, 332.962, cu o creștere de peste 9 procente, care a fost cea mai mare contribuție la revenirea pieței din UE, Italia, cu 197.307 autoturisme, în scădere față de anul trecut, Franța, cu 193.948 unități, în creștere cu 1,2%, Marea Britanie, în scădere, la 183.724 unități, și Spania, 125.625 autoturisme, cu o scădere mai drastică, -7,3%.

România se află în continuare pe locul 16, mult sub potențialul său în raport cu populația. Cele mai mari creșteri din mai au fost înregistrate în UE tot de Lituania și România (+35%, respectiv 12,6%), urmate de Polonia, Grecia și Ungaria.

În total, piața de autoturisme din UE s-a ridicat la 1,4 milioane unități în luna mai, cu numai 1.120 de unități înregistrate în plus, față de anul trecut. După 5 luni, piața din UE se ridică la 6,73 milioane, cu aproximativ 150.000 de autoturisme mai puține față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari europa
piata auto
inmatriculari romania
inmatriculari dacia
vanzari dacia