Israelul interzice traficul aerian internațional de pasageri, de luni seara, timp de o săptămână, pentru a opri noua variantă de coronavirus

Israelul interzice traficul aerian internațional de pasageri, de luni seara, timp de o săptămână, pentru a opri noua variantă de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2021

Israelul va interzice traficul aerian internațional de pasageri, începând de luni seara, timp de o săptămână, în încercarea de a opri răspândirea noii variante de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În afară de niște excepții rare, închidem ermetic traficul aerian, pentru a preveni in trarea variantelor de coro navirus și pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania de vaccinare” a declarat premierul Benjamin Netanyahu, la începutul unei ședințe de guvern, scrie News.ro.

VIDEO Cât de sigure sunt pârtiile de schi ? Un turist fugărit pe pârtie la Predeal de un urs CITEȘTE ȘI VIDEO Cât de sigure sunt pârtiile de schi ? Un turist fugărit pe pârtie la Predeal de un urs

Interdicția va intra în vigoare luni, la ora 22:00 GMT, și va fi în vigoare până la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unui comunicat al cabinetului lui Netanyahu.

Granițele Israelului au fost în mare parte închise străinilor în timpul pandemiei, în țară având acces doar persoanele care deșin pașaport israelian.

Tot duminică, Israelul și-a extins rapid campania de vaccinări, pentru a include și adolescenții. Vaccinările erau limitate inițial la vîrstnici și la alte categorii expuse unor riscuri ridicate, dar în prezent sunt disponibile  persoanelor cu vârste de peste 40 de ani și, cu permisiunea părinților, tinerilor cu vârste între 16 și 18 ani.

Israelul are cea mai rapidă rată de vaccinare din lume. Importând regulat vaccinuri Pfizer, Israelul a administrat cel puțin o doză la peste 25% din populația de 9 milioane de persoane, începând din 19 decembrie, potrivit Ministerului Sănătății.

Țara se află începând din 27 decembrie în a treia carantină, pe care autoritățile intenționează să o ridice la sfârșitul lunii ianuarie. Criticii afirmă că guvernul a gestionat incorect criza, neavând o strategie pe termen lung.

Ministrul Educației, Yoav Galant, a declarat la Ynet TV că este prematur de afirmat dacă vor putea fi deschise școlile luna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
zboruri
coronavirus