Italia alocă 100 de milioane de euro pentru subvenționarea achizițiilor de mașini cu emisii scăzute

Italia alocă 100 de milioane de euro pentru subvenționarea achizițiilor de mașini cu emisii scăzute
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2021

Italia a pus deoparte încă 100 de milioane de euro pentru a acorda subvenții cetățenilor care vor să achiziționeze anul acesta vehicule mai puțin poluante, a anunțat ministrul Industriei, Giancarlo Giorgetti, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondurile vor fi în principal alocate pentru achiziționarea de automobile electrice și hibride, dar sunt de asemenea disponibile pentru mașinile mici și medii cu motoare Euro 6, vehicule comerciale și mașini second-hand, a informat Giorgetti.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Proiectul preliminar consultat de Reuters prevedea alocarea a 500 de milioane de euro dar Guvernul a decis o sumă mai mică, scrie Agerpres.

Deja autoritățile de la Roma alocaseră anul acesta 800 de milioane de euro pentru a subvenționa achiziționarea de mașini cu emisii scăzute.

În septembrie, vânzările de mașini noi au scăzut cu aproape 33% în Italia. Este a treia lună de declin consecutiv, pe fondul declinului global de semiconductori, care a forțat companiile auto să-și reducă producția. 

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
mașini