Jaguar Land Rover și Daimler opresc producția de automobile la câte două fabrici, din cauza deficitului de semiconductori

Jaguar Land Rover și Daimler opresc producția de automobile la câte două fabrici, din cauza deficitului de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Jaguar Land Rover și Daimler sunt nevoite să oprească temporar producția la câte două fabrici, din Anglia, respectiv din Germania, din cauza deficitului de semiconductori la nivel global, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Jaguar Land Rover a anunțat că este nevoită să oprească producția la două fabrici din Anglia, din Castle Bromwich și Halewood, pentru o perioadă limitată de timp, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Grupul Daimler, producătorul automobilelor Mercedes, a decis să reducă programu lde lucru pentru până la 18.500 de muncitori și să oprească producția la două fabrici din Germania.

”La fel ca alți producători de automobile, ne confruntăm în prezent cu o întrerupere a lanțului de aprovizionare din cauza Covid-19, inclusiv cu deficitul global de semiconductori, care are un impact asupra programelor noastre de producție și capacității noastre de a satisface cererea globală pentru unele dintre vehiculele noastre”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Acesta a adăugat: ”Colaborăm îndeaproape cu furnizorii afectați pentru a rezolva problemele și a minimiza impactul asupra comenzilor clienților ori de câte ori este posibil.”

Compania cu sediul în Coventry - care produce mașini precum popularul Range Rover Evoque, emblematicul Land Rover Defender și SUV-ul Jaguar F-Pace - a declarat că producția va continua la fabrica sa de la Solihull, de lângă Birmingham, în timp ce celelalte fabrici ale sale nu mai funcționează.

Anunțul făcut de Jaguar Land Rover a avut loc la doar două luni după ce compania a anunțat că va desființa 2.000 de locuri de muncă care nu sunt din sectorul productiv.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

De asemenea, anunțul a avut loc la o zi după ce Daimler a informat că reduce orele de muncă pentru până la 18.500 de lucrători și întrerupe producția la două fabrici din Germania.

Daimler a spus că pauza va începe vineri și va dura cel puțin o săptămână.

Tot în Europa, gigantul francez auto Renault a anunțat joi că vânzările sale din trimestrul precedent au fost afectate de lipsa semiconductorilor. În încercarea de a atenua impactul, compania s-a angajat să se concentreze pe modelele sale cele mai profitabile și să crească prețurile.

Între timp, compania suedeză Volvo a declarat joi că anticipează un risc mai mare legat de incertitudinile existente în lanțul de aprovizionare cu cipuri. Producătorul de automobile a fost deja forțat să oprească producția de camioane și să oprească producția unor fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
daimler
semiconductori