Jeff Bezos s-a oferit să acopere costuri ale NASA de ordinul miliardelor de dolari, în schimbul unui contract de construcție a unui modul lunar

Jeff Bezos s-a oferit să acopere costuri ale NASA de ordinul miliardelor de dolari, în schimbul unui contract de construcție a unui modul lunar
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2021

Fondatorul companiei spațiale Blue Origin, Jeff Bezos, s-a oferit să acopere costuri ale NASA de ordinul miliardelor de dolari, în schimbul unui contract de construcție a unui modul care să asolizeze astronauți pe Lună, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bezos a declarat că Blue Origin va renunța la toate plățile, până la 2 miliarde de dolari, din partea NASA în actualul și în următorii doi ani fiscali guvernamentali, scrie News.ro.

Blue Origin și-ar finanța, de asemenea, propria misiune pe orbita joasă a Pământului, potrivit Bezos.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

În schimb, compania a solicitat un contract cu preț fix de la agenția guvernamentală.

”Această ofertă nu este o amânare, ci este o renunțare directă și permanentă la aceste plăți. Această ofertă acordă timp pentru ca acțiunile de creditare guvernamentală să ajungă din urmă ”, a spus Bezos într-o scrisoare deschisă adresată administratorului NASA Bill Nelson.

NASA, în aprilie, a acordat SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, un singur contract de 2,89 miliarde de dolari pentru a construi următorul modul lunar echipat în cadrul programului său Human Landing Systems.

Înainte de a selecta câștigătorul concursului, NASA a acordat contracte de studiu pe 10 luni companiilor SpaceX, Blue Origin și Dynetics, pentru a începe lucrul la modulele lunare.

"În loc de această abordare cu sursă unică, NASA ar trebui să adopte strategia sa originală de concurență. Fără concurență, la scurt timp după încheierea contractului, NASA va avea opțiuni limitate, în timp ce va încearca să negocieze termenele ratate, modificările de proiectare și depășirile de costuri”, a spus Bezos.

Bezos, fondatorul și președintele executiv al Amazon, a lansat în spațiu, la începutul acestei luni, primul zbor al rachetei New Shepard cu echipaj, un proiect al companiei sale Blue Origin.

Noi măsuri de relaxare de la 1 august: Festivaluri cu 75.000 de participanți, nunți cu 400 de invitați testați, vaccinați sau trecuți prin Covid. Noi reguli pentru nunți , botezuri, spectacole, sport, mitinguri CITEȘTE ȘI Noi măsuri de relaxare de la 1 august: Festivaluri cu 75.000 de participanți, nunți cu 400 de invitați testați, vaccinați sau trecuți prin Covid. Noi reguli pentru nunți , botezuri, spectacole, sport, mitinguri

El și ceilalți pasageri au plutit în microgravitate câteva minute, iar capsula în care se aflau s-a întors apoi și a aterizat după 10 minute și 10 secunde.

În acest moment, Bezos și colegul său miliardar Richard Branson sunt singurii doi antreprenori majori pe piața lansării turiștilor la marginea spațiului.

Virgin Galactic, compania lui Branson, care a finalizat recent și un zbor cu echipaj, a vândut în mod istoric locuri pe zborurile sale, cu sume cuprinse între 200.000 și 250.000 de dolari pe bilet.

Piața turismului este doar o componentă a unei economii spațiale evaluată la nu mai puțin de 420 miliarde de dolari. Cu toate acestea, profilul său ridicat înseamnă că are o influență puternică și larg răspândită asupra industriei spațiale, investitorii indicând adesea zborurile astronauților ca atrăgând atenția asupra consecințelor mai largi ale pieței extraterestre.

Blue Origin a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari pentru viitoarele zboruri de pasageri către marginea spațiului, a spus Bezos săptămâna trecută. Compania lucrează activ la construirea mai multor rachete pentru a zbura mai frecvent.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
nasa