Jim Hackett, Președintele și CEO-ul Ford Motor, se retrage din companie

 Jim Hackett, Președintele și CEO-ul Ford Motor, se retrage din companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2020

Ford Motor a anunțat marți că Jim Hackett, președinte și director general al grupului, care a coordonat transformarea producătorului auto american începând din 2017, se va retrage din companie, urmând să fie înlocuit în aceste funcții de directorul operațional Jim Farley, de la 1 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Hackett, în vârstă de 65 de ani, și Farley, care are 58 de ani, vor colabora pentru a asigura o tranziție lină în următoarele două luni, potrivit unui comunicat al Ford Motor.

Grupul olandez Damen declanșează concedieri masive în România CITEȘTE ȘI Grupul olandez Damen declanșează concedieri masive în România

Sub conducerea lui Hackett, Ford s-a implicat într-un mod agresiv în noua eră a vehiculelor smart și a acordat o atenție mai mare dorințelor și nevoilor consumatorilor. În același timp, Ford a îmbunătățit starea afacerilor de bază, restructurând operațiunile, revigorând portofoliul de produse și reducând birocrația, scrie News.ro.

”Îi sunt foarte recunoscător lui Jim Hackett pentru tot ceea ce a făcut pentru a moderniza Ford și pentru a ne pregăti să concurăm și să învingem în viitor”, a declarat Bill Ford, președintele executiv al Ford.

”Noua noastră viziune referitoare la produse, în frunte cu Mustang Mach-E, noul F-150 și familia Bronco, începe să prindă contur. Avem acum planuri atrăgătoare pentru vehicule electrice și autonome, precum și pentru conectivitatea totală a vehiculelor. Și devenim mai agili, ceea ce am dovedit atunci când ne-am mobilizat rapid pentru a fabrica echipamente vitale la începutul pandemiei”, a spus Ford.

Farley, un lider al industriei auto, cu o mare experiență globală și o carieră de succes, a colaborat cu Hackett în ultimii trei ani pentru a dezvolta și a pune în practică planul Creating Tomorrow Together al Ford Motor, pentru a transforma compania într-o afacere cu creștere ridicată și cu marje mari de profit.

“Jim Farley combină intuiția sa pentru mașini și clienți cu un instins puternic pentru  viitor și tehnologii noi, care ne schimbă industria. Pasiunea lui Jim pentru vehicule extraordinare și dorința sa puternică de rezultate sunt binecunoscute și l-am văzut în același timp cum devine un lider transformațional, cu hotărârea și viziunea de a ajuta Ford să prospere în viitor”, a mai spus Bill Ford.

Farley s-a alăturat Ford în 2007, ca director de Marketing și Vânzări la nivel global, iar apoi a condus Lincoln, Ford South America, Ford of Europe, iar ulterior operațiunile Ford pe  piețele globale în roluri succesive.

În aprilie 2019, Farley a fost ales să conducă echipa de afaceri noi, tehnologie și strategie a Ford, ajutând compania să stabilească modul de valorificare a forțelor puternice care redimensionează industria - cum ar fi platforme software, conectivitate, AI, automatizare și noi forme de propulsie. El a fost numit director operațional în februarie a acestui an.

Hackett, care va continua să fie consilier special la Ford până în martie 2021, a spus că este timpul să transfere ștafeta lui Jim Farley.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
jim hackett