Kia pregătește o versiune electrică a lui Picanto, cu un preț sub 20.000 de euro

Kia pregătește o versiune electrică a lui Picanto, cu un preț sub 20.000 de euro

Kia Picanto

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 sep 2019

Constructorul coreean Kia are în plan dezvoltarea unei versiuni electrice a mini-ului Picanto, care ar putea să coste circa 16.000 de euro, potrivit reprezentanților companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful operațiunilor Kia Motor Europe, Emilio Herrera, a declarat că trebuie să construiască o versiune electrică a lui Picanto, chiar dacă acest lucru este o mare provocare, potrivit Automotive News.

Kia trebuie să-și reducă emisiile flotei vândute în Europa, ca urmare a limitelor impuse de Uniunea Europeană, iar un automobil popular, care să fie vândut în volume mari, ar rezolva această problemă.

Mai multe mărci europene de automobile au renunțat sau se pregătesc să renunțe la mașinile de clasă mică, unele fiind înlocuite de versiuni electrice, vezi VW up și variantele sale Skoda și SEAT. Motivul este dat de profitul mic al unei astfel de mașini, care generează în schimb costuri mari din cauza emisilor. Versiunile electrice ale acestor mașini ar putea fi însă o soluție, cu condiția ca fiecare constructor să reușească să reducă costurile de producție la minim.

Emilio Herrera a spus, în acest context, că o mașină de 10.000 de euro, așa cum și-a propus Renault să fabrice, este nu doar provocatoare, ci și nerealistă.

Marca pe care o reprezintă încearcă să facă din versiunea electrică a lui Picanto o afacere rentabilă. „Nu este nimic confirmat încă, dar ne concentrăm cu adevărat la asta”, a mai spus el.

Actualul Kia Picanto, echipată cu motor pe benzină, are un preț de numai 10.290 euro, în Europa, și poate fi cumpărată, cu discounturi de dealer, cu prețuri sub 10.000 de euro, potrivit lui Herrera. În același timp, o mașină echipată de top ajunge și la 17.000 de euro. Versiunea electrică ar urma să coste puțin peste această sumă, dar sub 20.000 de euro, ceea ce ar fi o performanță, ținând cont de faptul că cele mai ieftine mașini electrice din Europa depășesc 30.000 de euro.

Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor CITEȘTE ȘI Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor

Una dintre soluțiile de reducere a costurilor de producție ar putea fi sinergiile cu Hyundai, în cazul în care marca din grup dorește să dezvolte propria versiune, i10 electric.

Emilio Herrera mai precizează că nu ar trebui să mai conteze nimeni pe subvențiile acordate de guverne, pentru că în maxim cinci ani acestea ar putea să dispară. El a mai spus că marca Kia țintește să aibă câte un vehicul electric „în aproape fiecare segment”

Kia vinde deja două modele electrice în Europa, e-Soul și e-Niro, care ar putea să cumuleze circa 20.000 de unități vândute în 2019, compania având în plan să dubleze aceste volume anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
kia picanto electric
picanto ev
masini electrice
kia electric
e soul
e niro