LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România

LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 iun 2021

Dacia a prezentat în premieră informații și fotografii cu faza a doua (face-lift) a SUV-ului Duster, care va fi disponibil pe piața locală, pentru comenzi, începând din luna septembrie. Pentru moment, compania nu a anunțat și prețurile, însă pe piața din Franța, unde mașina va fi disponibilă chiar din iulie, prețurile anunțate arată o scumpire ușoară și o modificare a versiunilor de echipare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După cum reiese din primele informații transmise de Dacia, referitoare la echipamentele care vor fi oferite pe noul Duster, clienții ar putea scoate ceva mai mulți bani din buzunare – câteva sute de euro – odată cu face-liftul. Modificările nu vor fi atât de vizibile, deoarece au fost modificate versiunile de echipare, astfel încât prețul de pornire să fie mai mic.

Ce a fost anunțat în Franța

Dacă analizăm oferta Duster din Franța, pentru Duster pre-facelift, observăm că versiunea de echipare Access costă 12.490 euro, fiind echipată cu TCe 90 4x2 sau cu ECO-G, având un minim de dotări standard, printre care limitator de viteză, computer de bord, geamuri electrice față, lumini de zi LED.

Alfa Romeo confirmă numirea designerului care a creat noul logo al Dacia CITEȘTE ȘI Alfa Romeo confirmă numirea designerului care a creat noul logo al Dacia

Echiparea Essentiel costă 15.500 euro, cu aceleași motoare, la care se mai adaugă diferite echipamente, printre care aer condiționat manual, jante de oțel de 16 inci, banchetă rabatabilă fracționat. Echiparea superioară, Confort, începe de la 16.600 euro, cu cele două motoare. Prestige începe de la 17.700 euro și ajunge la 22.200 de euro, cu motor diesel și tracțiune integrală.

Motorul Blue dCi 95 4x2 costă începând de la 15.300 euro, pe versiunea Acces, iar dCI 115 începe de la 20.000 de euro, pe Essentiel (4x4).

Prețurile anunțate pentru Franța, cu comandă din iulie 2021, pentru face-lift:

Dispare versiunea Acces, dispare și motorul TCe 90, dispare dieselul de 95 CP.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

Pe versiunea Essential, motorul ECO-G costă 14.490 euro, dar ies din dotarea standard anumite echipamente. De exemplu, aerul condiționat manual devine opțional și costă 900 de euro. Noua echipare Comfort începe de la 16.850 euro, cu motorul GPL, și costă 21.150 euro pentru noul motor de 150 CP cu cutie automată EDC. Pentru diesel, prețul la această echipare este de 19.350 euro 4x2 și 21.650 euro 4x4. Cea mai scumpă versiune pentru clienții francezi va fi Prestige, la 22.900 euro cu motor diesel și tracțiune integrală.

LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România

LISTA Prețuri Dacia Duster face-lift: posibile scumpiri pentru piața din România

Piața din România

La noi, Duster a avut încă de la lansarea generației a doua un preț mai mare, pentru simplul motiv că echiparea Acces nu a existat. Essential începe de la 14.050 euro, confort de la 15.100 euro, iar Prestige, de la 18.400 euro. Chiar și la cea mai scumpă versiune, prețul a fost permanent mai mare decât în Franța, însă diferențele au fost la echipamente. Cel mai ieftin diesel, dCi 115 (cel de 95 CP e disponibil de la Comfort în sus) costă 15.700 de euro, iar cel mai ieftin 4x4 costă 17.700 euro. Este însă interesant de văzut care va fi abordarea Dacia pentru piața noastră: va scumpi direct mașina sau va elimina din echipamente pentru a ascunde scumpirea.

Dotări noi

Noul Duster vine cu o serie de modificări estetice, în special, la nivelul blocurilor optice. A primit faruri care se aliniază stilului regăsit pe Sandero/Logan, dar și stopuri care preiau semnătura luminoasă de pe conceptul Bigster. La interior, un nou sistem multimedia, cu un ecran nou, de 8 inci, noi tapițerii și o cotieră culisantă sunt unele dintre noutăți. Motorizarea de TCe 150 cu cutie automată EDC este de asemenea o noutate pentru clienții Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster face lift
preturi duster face lift
echipamente duster face lift