Londra denunță ”confiscarea inacceptabilă” a ”două nave” de către Iran

Londra denunță ”confiscarea inacceptabilă” a ”două nave” de către Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2019

Guvernul britanic a denunțat vineri noaptea ”confiscarea inacceptabilă a două nave” - una britanică și una liberiană - de către Iran, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Sunt extrem de îngrijorat de confiscarea a două nave de către autoritățile iraniene în Strâmtoarea Ormuz”, a declarat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, citat înr-un comunicat, denunțând ”confiscărti inacceptabile”, scrie News.ro.

Este vorba despre un bastiment britanic și unul ”navigând sub pavilion liberian”, a precizat Hunt.

Cea mai lungă călătorie efectuată cu un automobil electric, încheiată în Noua Zeelandă, după 101.000 km CITEȘTE ȘI Cea mai lungă călătorie efectuată cu un automobil electric, încheiată în Noua Zeelandă, după 101.000 km

Jeremy Hunt urma să asiste la o reuniune de urgență în vederea examinării ”a ceea ce știm și ceea ce putem face pentru a securiza rapid eliberarea celor două nave”.

Ambasadorul britanic se află, de asemenea, ”în contact” cu Ministerul iranian de Externe în vederea ”rezolvării situației”.

Echipajele celor două nave ”sunt alcătuite din (membri) de mai multe naționalități, însă, din câte am înțeles, nu sunt cetățeni britanici la bord”, a precizat Jeremy Hunt.

Gardienii iranieni ai Revoluției au anunțat vineri seara că au ”confiscat” un petrolier britanic - Stena Impero.

Potrivit postului CNN, care citează un oficial american, Iranul a imobilizat un al doilea petrolier, care navighează sub pavilion liberian - MV Mesdar.

Acesta ar aparține întreprinderii britanice Norbulk Shipping.

Petrolierul Stena Impero a fost imobilizat de către Forțele navale ale Gardienilor, din cauza ”nerespectării codului maritim internațional”, ”la cererea Autorității portuare și maritime a provinciei Hormozgan”, potrivit unui comunicat postat pe Sepahnews, site-ul Gardienilor Revoluției.

Stena Impero ”a fost adusă până la coastă, după ce a fost confiscat, și predat Autorității pentru (a se începe) procedura legală și ancheta”, precizează Gardienii, armata ideologică a republicii islamice în acest scurt comunicat.

Anunțarea confiscării Stena Impero intervine la câteva ore după ce Curtea Supremă din Gibraltar a decis să prelungească cu 30 de zile omobilizarea petrolierului iranian Grace 1, suspectat că transporta țiței către Siria, încălcând sancțiunile impuse de UE regimului lui Bashar al Assad.

viewscnt
Afla mai multe despre
nave
iran