Lucrătorii de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din Paris vor intra din nou în grevă

Lucrătorii de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din Paris vor intra din nou în grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2022

Lucrătorii greviști ai aeroportului din Paris vor organiza o nouă grevă în principalul hub internațional al capitalei franceze, în perioada 8-10 iulie, pentru a-și promova revendicările salariale, semnalând încă o perturbare pentru călătoriile din sezonul de vară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Personalul de la sol de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle a organizat o serie de greve, cerând o creștere a salariilor pentru a atenua impactul inflației, încurajați de cererea în expansiune pentru călătorii aeriene și de lipsa de personal cauzată parțial de pandemia de Covid-19, scrie News.ro.

Anunț pentru șoferii care merg în Bulgaria. Noi reguli privind taxa de drum CITEȘTE ȘI Anunț pentru șoferii care merg în Bulgaria. Noi reguli privind taxa de drum

Lucrătorii au fost în grevă până duminică.

Operatorul aeroportuar ADP a oferit personalului o creștere salarială cu 4%, dacă acceptă să încheie greva vineri, dar lucrătorii au respins oferta, a declarat un reprezentant al sindicatului pentru Reuters.

”Majoritatea lucrătorilor consideră că oferta nu este suficient de bună. Nu au încredere în management și nu acceptă șantajul ‘asta sau nimic’”, a spus Daniel Bertone, care reprezintă sindicatul CGT.

”Am sesizat conducerea despre un nou plan de grevă din 8 până pe 10 iulie”, a adăugat Bertone.

Personalul subcontractanților aeroporturilor din Paris planifică alte greve în perioada 13-17 iulie.

Sâmbătă, unul din cinci zboruri a fost anulat între orele 05:00 GMT și 12:00 GMT. Air France a declarat că și-a menținut toate zborurile pe distanțe lungi și 90% din serviciile pe distanțe medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
oissy-charles de gaulle
aeroport
greva