Lufthansa vrea să cumpere o participație de 20% la compania aeriană italiană de stat ITA Airways, succesoarea Alitalia

Lufthansa vrea să cumpere o participație de 20% la compania aeriană italiană de stat ITA Airways, succesoarea Alitalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

Compania germană Lufthansa vrea să cumpere o participație de 20% la compania aeriană italiană de stat ITA Airways, succesoarea Alitalia, iar partenerul său MSC licitează pentru un pachet de 60%, a declarat o persoană familiarizată cu această intenție, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statul italian va păstra inițial restul de 20%, a spus sursa. Duo-ul Lufthansa-MSC și-a prezentat oferta de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni la ITA.

FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție

MSC, cunoscută și sub numele de Mediterranean Shipping Group, a depus o ofertă împreună cu Lufthansa și așteaptă pașii următori, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, refuzând să comenteze în continuare, scrie News.ro.

Trezoreria italiană nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la procesul de vânzare, după termenul limită de luni pentru depunerea ofertelor.

MSC și Lufthansa se confruntă cu o ofertă rivală din partea investitorului financiar american Certares, care lucrează cu Air France-KLM și Delta Air Lines (DAL.N).

Delta a confirmat că nu va fi un investitor financiar în ITA, dar a declarat într-un comunicat că va căuta să construiască pe baza unui parteneriat comercial existent cu ITA.

Air France-KLM a refuzat să comenteze marți cu privire la ITA.

Operatorul franco-olandez a lansat o ofertă de acțiuni de 2,26 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) pentru a-și consolida bilanțul și a rambursa o parte din ajutorul de stat francez, apropiindu-se de rambursarea sprijinului guvernamental pentru pandemie și de îndeplinirea condițiilor Uniunii Europene pentru participarea la orice consolidare viitoare a companiilor aeriene.

Potrivit presei italiene, succesorul Alitalia ar avea o valoare cuprinsă între 1 miliard și 2 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa nu a dorit să comenteze aceste cifre.

În săptămânile următoare este așteptată o decizie cu privire grupul de ofertanți care va fi invitat să participe la negocieri exclusive. Italia își propune să finalizeze vânzarea până la sfârșitul lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
ita airways