Marca suedezo-chineză Polestar, lansare oficială pe bursa din New York

Marca suedezo-chineză Polestar, lansare oficială pe bursa din New York
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 iun 2022

Polestar, marcă lansată de grupul chinez Geely, sub patronajul celor de la Volvo, o companie deținută de asemenea de Geely Holding, va fi prezentă luni dimineața, la prima oră, pe bursa NASDAQ, după ce vineri i-a fost aprobată fuziunea cu Gores Guggenheim Inc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri a fost prima zi oficială de prezență a companiei Polestar pe NASDAQ, din New York, cu simbolul PSNY, dar festivitatea de deschidere rezervată intrării acestei companii pe bursă este programată luni, 28 iunie, când va suna clopoțelul specific acestor evenimente. „Acesta este doar sfârșitul începutului”, au transmis reprezentanții companiei.

„Este un moment de uriașă mândrie pentru întreaga echipă Polestar”, a spus Thomas Ingenlath, CEO Polestar, la momentul intrării oficiale a mărcii pe bursă. „Până în 2025, dorim să vindem 290.000 de mașini pe an, de zece ori mai multe decât cele vândute în 2021”.

Compania Gores Guggenheim Inc. a fost înființată special pentru această tranzacție, făcând parte din categoria SPAC (special purpose aquisition company), tip de companie numită și blank check. Acționarii săi sunt The Gores Group și Guggenheim Capital, LLC, companii fondate de Alec Gores. De asemenea, pe lista investitorilor au fost vehiculați Eric Li (alias Li Shufu, fondatorul și președintele Geely, precum și creatorul Polestar) precum și actorul Leonardo DiCaprio.

Flotele de Dacia Spring ale companiilor de car-sharing din Europa cresc. Închiriere cu minutul, în Milano, Paris, Madrid și Lion, dar și la București CITEȘTE ȘI Flotele de Dacia Spring ale companiilor de car-sharing din Europa cresc. Închiriere cu minutul, în Milano, Paris, Madrid și Lion, dar și la București

Marca suedeză desprinsă din Volvo (numele a fost preluat de la versiunile de echipare de top ale Volvo) a anunțat vânzări record pentru 2022, până în acest moment, având peste 32.000 de comenzi pentru modelul Polestar 2, cu aproape 300% mai multe decât în 2021. Marca s-a extins la 25 de piețe, de la 19 câte erau la 31 decembrie 2021, având aproape 130 de showroom-uri.

„Până în 2024, vom adăuga trei noi mașini electrice gamei noastre, începând cu lansarea primului SUV,  Polestar 3, în acest an”, a mai spus Ingelath.

Momentul lansării oficiale a companiei Polestar pe bursă va fi transmis live, pe site-ul NASDAQ.

viewscnt
Afla mai multe despre
polestar
masini electrice
polestar 3
bursa polestar