Markus Duesmann, fost director de achiziții BMW, va deveni în sfârșit CEO al Audi AG

Markus Duesmann, fost director de achiziții BMW, va deveni în sfârșit CEO al Audi AG
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 sep 2019

Epopeea recrutării lui Markus Duesmann, membru în Consiliul de Administrație al BMW, ca director de achiziții, la Audi, se îndreaptă către un final fericit. După un an de la primele tentative, se pare că BMW a acceptat să-și dea acceptul pentru transfer, astfel că Duesmann va deveni CEO Audi de anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Markus Dusmann, în vârstă de 50 de ani, fost director pentru achiziții al BMW și unul dintre cei mai apreciați ingineri de motoare din industria auto, a fost recrutat în urmă cu un an de Herbert Diess, CEO al Volkswagen Group, cu care a fost coleg în urmă cu câțiva ani, în cadrul BMW. Anul trecut, a apărut pentru prima dată informația privind preluarea postului de CEO al Audi AG, după arestarea lui Rupert Stadler.

Surpriza avenit însă de la BMW, care a refuzat să-i permită lui Duesmann să plece. Inginerul german avea o clauză de neconcurență, în contractul său de membru al board-ului BMW, iar cei din companie au refuzat cu putere să renunțe la Duesmann. În consecință, CEO Audi a devenit Bram Schot, fost șef al vânzărilor și CEO interimar, după plecarea lui Stadler. Se zvonise deja că Diess a renunțat la Duesmann. Numai că Duesmann și-a „ispășit” mare parte din termenul prevăzut de contract și acum poate pleca. Informațiile publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung arată că BMW a decis să renunțe la orice pretenție și să permită ca acesta să poată semna un contract cu altă companie, chiar dacă este vorba despre concurentul direct, Audi.

Dacă informațiile se confirmă, Markus Duesmann va deveni CEO al Audi începând cu 1 aprilie 2020, dată la care ar expira deja toate termenele prevăzute de contractul cu BMW. Duesmann demisionase din Consiliul de Administrație al BMW în iulie 2018, iar BMW anunțase plecarea acestuia „din motive personale”. Anunțul a surprins pe toată lumea, știut fiind faptul că Duesmann era extrem de apreciat în BMW, unde lucra din 2007, începând de la echipa de Formula 1 și urcând în carieră până la postul de director de achiziții. În acest post s-a remarcat prin semnarea contractului cu chinezii de la CATL pentru baterii în valoare de 1 miliarde de dolari. Chinezii și-au asumat obligația, prin acest contract, să-și construiască o uzină în Germania pentru a-și onora comanda.

Salonul Auto din Frankfurt, unul din cele două cele mai mari evenimente ale industriei auto din Europa - pe cale de dispariție CITEȘTE ȘI Salonul Auto din Frankfurt, unul din cele două cele mai mari evenimente ale industriei auto din Europa - pe cale de dispariție

Markus Dusemann va deveni și membru al Consiliului de Administrație al Volkswagen AG, odată cu pziția de CEO Audi. Actualul șef al mărcii Audi, Abraham Schot, ar urma să primească o poziție în vânzări și marketing la nivelul grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
ceo audi
director bmw
arestare rupert stadler
scandal diesel
markus duesmann