McLaren concediază un sfert din personal

McLaren concediază un sfert din personal
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2020

McLaren a anunțat concedierea a mai mult de un sfert din personalul său, 1.200 de angajați, din cauza impactului economic al pandemiei de coronavirus asupra activității companiei, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dacă partea cea mai importantă a concedierilor va viza divizia producătoare de supercar-uri, de aproape 4.000 de angajați, 70 de persoane vor fi date afară din cadrul echipei de Formula 1, care numără aproximativ 800 de oameni, scrie News.ro.

Pandemia îi determină pe oamenii de afaceri și studenții străini, precum și pe românii din diaspora rămași în țară, să închirieze mașini pentru a se întoarce în străinătate CITEȘTE ȘI Pandemia îi determină pe oamenii de afaceri și studenții străini, precum și pe românii din diaspora rămași în țară, să închirieze mașini pentru a se întoarce în străinătate

Va exista și o a doua etapă a concedierilor, în 2021, odată ce echipa va intra sub incidența acordului recent încheiat privind plafonul bugetar la nivelul Formulei 1.

Cursele de Formula 1 au fost suspendate, în timp ce comenzile pentru supercar-urile produse de McLaren au scăzut din cauza pandemiei. McLaren a arătat că a fost "grav afectată" de criză. Compania a precizat că a lucrat din greu pentru a reduce costurile și pentru a evita disponibilizările.

"Dar acum nu avem altă opțiune decât să reducem dimensiunea forței de muncă", a declarat președintele McLaren, Paul Walsh, într-un comunicat.

"Este, fără îndoială, un moment provocator pentru compania noastră și în special pentru oamenii noștri, dar intenționăm să ieșim ca o afacere eficientă și durabilă, cu un curs clar pentru revenirea la creștere", a precizat el.

Producătorul de automobile pentru circuite de curse și șosele operează o fabrică la Woking, lângă Londra, proiectată de firma arhitectului Norman Foster. McLaren are și un centru tehnologic de materiale compozite la Sheffield.

viewscnt
Afla mai multe despre
mclaren
coronavirus
concedieri