Mercedes-Benz, acord de 1,5 miliarde dolari cu autoritățile din SUA pentru utilizarea de soft ilegal pe motoare diesel

Mercedes-Benz, acord de 1,5 miliarde dolari cu autoritățile din SUA pentru utilizarea de soft ilegal pe motoare diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 aug 2020

Daimler a semnat un acord cu autoritățile americane într-un dosar care privește manipularea emisiilor, cu ajutorul unor softuri ilegale. Suma acordului se ridică la 1,5 miliarde dolari, potrivi presei din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz, marcă a grupului Daimler, va avea de plătit în următorii trei ani despăgubiri de 1,5 miliarde dolari, ca urmare a unui acord semnat cu autoritățile americane. Marca germană a fost investigată pentru utilizarea de dispozitive ilegale care manipulează testele de emisii, pe circa 250.000 de autoturisme și vanuri, iar în cadrul ivenstigației compania a fost de acord să semneze acest acord, pentru închiderea investigației.

Compania a precizat într-un anunț oficial că va fi afectat exercițiul financiar pentru următorii trei ani, cu un impact major în bilanțul 2020. „În urma înțelegerii, compania face un pas important înspre certitudinea juridică, corespunzătoare diverselor proceduri din SUA”, a transmis Daimler, într-un comunicat. 

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

Daimler fusese avertizată despre posibilele despăgubiri pe care urmează să le plătească și și-a făcut provizioane corespunzătoare.

Daimler mai are de parcurs un proces în Germania, referitor la acuzațiile de manipulare a emisiilor, un proces civil deschis de investitori în care sunt solicitate despăgubiri de aproximativ 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes
soft ilegal
manipulare emisii daimler
amenda sua mercedes