Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023

Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat că începând din 2023 va înceta să mai producă vehicule echipate cu cutii de viteze manuale, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranziția la cutiile de viteze automate se va face pentru fiecare model în parte, atunci când va fi introdusă o nouă generație de vehicule, a precizat un purtător de cuvânt al grupului de la Stuttgart, scrie Agerpres.

Planul francez - Ce vinde și cu ce rămâne Renault la Dacia CITEȘTE ȘI Planul francez - Ce vinde și cu ce rămâne Renault la Dacia

"Odată cu creșterea electrificării, vedem cum cererea clienților migrează spre componentele de electromobilitate, baterii și sisteme de propulsie electrice", a precizat purtătorul de cuvânt. În consecință, Mercedes-Benz va "înceta, treptat, să mai ofere cutii de viteze manuale".

În portofoliul actual al Mercedes-Benz, modelele A-Class și B-Class precum și CLA sunt în continuare disponibile cu transmisiune manuală.

Trecerea la cutiile de viteze automate ar urma să aibă loc în 2023, dar constructorul auto german nu precizat dat exactă, din motive de competiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
cutie de viteza