Metrorex estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an, iar cheltuielile cu investițiile scad la jumătate

Metrorex estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an, iar cheltuielile cu investițiile scad la jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2019

Metrorex estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2019, de trei ori mai mici față de cât arăta proiecția inițială de buget, când compania estima un rezultat negativ de 304,7 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei, scrie News.ro.

Compania estimează totodată venituri totale de 923,95 milioane lei în acest an, comparativ cu 1,991 miliarde lei, cât își bugetase în proiectul de buget de la începutul anului.

Yango lansează un nou serviciu CITEȘTE ȘI Yango lansează un nou serviciu

Compania și-a planificat cheltuieli cu investițiile în sumă de 504,79 milioane lei. În proiectul inițial privind bugetul de venituri și cheltuieli erau prevăzute cheltuieli cu investițiile de 1,051 miliarde lei.

De asemenea, Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune abia în iunie 2020. Același termen de punere în funcțiune a fost avansat și de premierul Ludovic Orban la sfârșitul lunii noiembrie.

”Față de bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28% pierderea brută fiind redusă cu 66,26%. Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale este cauzată de nepunerea în funcțiune a obiectivului de investiții Magistrala V. Cheltuielile de natură salarială, câștigul mediu lunar pe salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcțiune a Magistralei V ( iunie 2020)”, arată nota de fundamentare consultată de News.ro.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 4.914 angajați, față de 5.861 salariați, cât arăta planul inițial în proiectul de venituri și cheltuieli.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
investitii