Confirmare: Justiția cumpără mașini pentru instanțe

Confirmare: Justiția cumpără mașini pentru instanțe
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2019

Ministerul Justiției va cumpăra 241 de autovehicule pentru reînnoirea parcului auto al instanțelor de judecată, a anunțat ministrul Tudorel Toader. "Transmitem câte unul la fiecare instanță de judecată indiferent de nivelul ei, Înalta Curte având parcul actualizat", a spus Toader.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a anunțat la începutul lunii că Justiția semnează cu Renault și cumpără tribunalelor peste 240 de mașini, pentru "creșterea calității actului de justiție".

Acum, ministrul Tudorel Toader a anunțat că a fost finalizată licitația pentru cumpărarea a 241 de autovehicule pentru instanțele de judecată, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală

"Modernizăm parcul auto de la instanțele de judecată. Avem licitația care este pe SEAP, am declanșat-o și a fost adjudecată pentru a cumpăra 241 de vehicule dotate corespunzător. Transmitem câte unul la fiecare instanță de judecată indiferent de nivelul ei, Înalta Curte având parcul actualizat. Licitația a fost adjudecată, și am apreciat chiar, de către divizia comercială a producătorului auto. Prețul de achziție al vehiculelor a fost substanțial diminuat față de ce estimam pentru că nu s-a mai interpus între minister și producător un intermediar care să aibă câștigul lui firesc. S-a făcut o economie consistentă căreia îi găsim o altă destinație", a spus ministrul Justiției.

Mașinile le vor înlocui pe cele vechi, care fie vor fi casate, fie vor fi date cu titlu gratuit altor instituții.

"Sunt instanțe de judecată care nu au niciun vehicul în dotare, sunt instanțe care au vehicule din anii 2000, care evident nu mai pot asigura cele necesare și siguranța transportului și vom vedea care trebuie casate, care pot fi preluate de alte instituții, autorități publice, în baza unei hotărâri de guvern, la solicitarea celor care vom considera că au nevoie le vom transfera cu titlu gratuit. Nu suplimentăm parcul auto al instanțelor, ci doar reînnoim", a spus Toader.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul justiției
masini
tudorel toader