Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește

Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2017

Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește, în condițiile în care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finanțare europeană, valoarea în lei a 250 de euro pentru fiecare persoană angajată în ucenicie și echivalentul în lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiția eliberării certificatelor de ucenic și stagiar, potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a întâlnit, vineri, cu o delegație a companiei Ford România, pentru a discuta despre o posibilitate a creșterii numărului locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova, anunță reprezentanții ministerului.

În prezent, ministerul lucrează la crearea de legi prin care angajatorii să primească de la stat, prin finanțare europeană, timp de trei ani, echivalentul în lei a 250 de euro pentru fiecare ucenic și valoarea în lei a sumei de 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiția de a elibera certificate de ucenici și stagiari, precizează MMJS, conform News.ro.

Alphabet dă în judecată Uber pentru furt de tehnologie destinată automobilelor autonome CITEȘTE ȘI Alphabet dă în judecată Uber pentru furt de tehnologie destinată automobilelor autonome

"Măsurile vizează reducerea șomajului și calificarea forței de muncă, dar și stimularea angajatorilor și au fost apreciate de reprezentanții companiei americane”, mai arată Ministerul Muncii.

Ford a investit la Craiova, din 2008 până în prezent, peste un miliard de euro, în producția de vehicule și motoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul muncii
ford