Ministrul Transporturilor: Pot fi finalizați în acest an 90,23 kilometri de autostradă, dar cu presiuni

Ministrul Transporturilor: Pot fi finalizați în acest an 90,23 kilometri de autostradă, dar cu presiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2017

Constructorii vor termina în acest 90,23 kilometri de autostradă și 45 de kilometri de variante ocolitoare și vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri naționale, dar autoritățile trebuie să facă presiuni pentru a putea fi terminate aceste lucrări în acest an, a declarat marți ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul lunii ianuarie, în timpul audierilor din Parlament, Cuc a declarat că nu promite niciun kilometru nou de autostradă pentru acest an. Ministrul a precizat, marți, că era important să aibă toate datele înainte de a face vreo promisiune, scrie News.ro.

”Am devenit faimos cu această replică, dar spus că avem un program de guvernare pe care-l vom urma cu strictețe. Cred că era necesar, înainte să mă antepronunț pe un număr de kilometri, pentru că s-au făcut multe promisiuni de-a lungul timpului, să văd situația exactă. Situația nu este deloc roz”, a spus Cuc.

Ministrul a precizat că, pe baza datelor oferite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a putut ulterior, când a prezentat bugetul ministerului în Parlament, să ofere datele exacte referitoare la numărul de kilometri de autostradă care vor fi finalizați în acest an.

Astfel, potrivit ministrului, vor fi gata, până la finalul anului, 90,23 de kilometri de autostradă funcționali și vor fi modernizați 275 kilometri de drumuri naționale. Totodată, vor fi finalizați 45 kilometri de centuri ocolitoare.

EXCLUSIV Draftul noii Legi a salarizării bugetarilor. Guvernul vrea să decupleze salariul minim al bugetarilor de cel din sectorul privat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Draftul noii Legi a salarizării bugetarilor. Guvernul vrea să decupleze salariul minim al bugetarilor de cel din sectorul privat

”Acest lucru mi-a fost transmis de către cei de la CNAIR. Pentru a finaliza asta, trebuie să existe o presiune din partea autorităților”, a spus Cuc.

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, iar fostul ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat, în decembrie 2016, că România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018. În plus, Bușe a estimat că numărul de kilometri de autostradă deschiși circulației în 2017 va fi de cel mult 150.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
autostrada