Misiunea spațială BepiColombo a pornit într-o călătorie de șapte ani spre Mercur

Misiunea spațială BepiColombo a pornit într-o călătorie de șapte ani spre Mercur
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2018

Misiunea BepiColombo, un proiect comun al Agenției Spațiale Europene (ESA) și al Agenției Spațiale Japoneze (JAXA), a pornit într-o călătorie de șapte ani spre Mercur, pentru a cerceta cea mai mică și cea mai puțin explorată planetă din sistemul nostru solar, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Misiunea BepiColombo, a treia din istorie care va vizita Mercur, a decolat vineri de la Portul Spațial European din Guiana Franceză, la ora locală 10:45 p.m. (sâmbătă, ora 01:45 GMT), potrivit agenției spațiale japoneze JAXA, scrie News.ro

”Lansarea BepiColombo este un eveniment de o importanță uriașă pentru ESA (Agenția Spațială Europeană) și JAXA și va fi urmat de multe alte succese extraordinare”, a declarat directorul general al ESA, Jan Woerner, într-un comunicat.

DOCUMENT Licitația pentru autostrada Ploiești - Brașov a fost lansată. Taxă de autostradă pregătită. \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Licitația pentru autostrada Ploiești - Brașov a fost lansată. Taxă de autostradă pregătită. "Una dintre provocările inginerești cele mai complexe"

”Dincolo de finalizarea acestei călătorii dificile, această misiune va avea ca rezultat o cantitate uriașă de date științifice”, a spus acesta.

Planeta Mercur a fost vizitată de puține nave spațiale din cauza proximității sale cu Soarele, la o distanță de sub 60 de milioane de kilometri, comparativ cu distanța de 150 de milioane de kilometri la care se află Pământul, ceea ce face ca orice călătorie să fie dificilă.

Temperaturile de la suprafața lui Mercur pot atinge maxime de peste 400 de grade Celsius în timpul zilei și pot scădea la minus 170 de grade Celsius în timpul nopții.

Sonda spațială Mariner a NASA, lansată spre Mercur în 1973, a cartografiat 45% din suprafața planetei, iar misiunea MESSENGER a fost trimisă trei decenii mai târziu, în 2004, pentru a încheia studiul.

BepiColombo, numită în onoarea matematicianului și inginerului Giuseppe (Bepi) Colombo, va ieși din câmpul gravitațional al Pământului la un an și jumătate după lansare și își va continua apoi călătoria. Misiunea va survola de două ori planeta Venus și de șase ori Mercur, înainte de a intra pe orbita acestei planete, în decembrie 2025.

Ulterior, BepiColombo va lansa două nave spațiale orbitale separate pe care le transportă, Mercury Planetary Orbiter (MPO) a ESA și Mercury Magnetospheric Orbiter (MMO) a JAXA.

MPO va studia suprafața și compoziția internă a planetei Mercur, pentru a stabili conținutul de fier și a examina de ce miezul acesteia este parțial lichid.

Nava MMO va colecta date referitoare la magnetosfera planetei.

Ambele nave orbitale vor studia Mercur timp de un an,cu posibilitatea ca cercetarea să fie prelungită cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
bepicolombo
mercur