Navigația pe Dunăre s-a deschis pe toate sectoarele; fusese oprită din cauza sloiurilor de gheață, zeci de nave rămânând blocate

Navigația pe Dunăre s-a deschis pe toate sectoarele; fusese oprită din cauza sloiurilor de gheață, zeci de nave rămânând blocate

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2017

Circulația navelor pe Dunăre a fost deschisă, pe timp de zi, pe toate sectoarele, după ce fusese oprită complet pe 10 ianuarie din cauza sloiurilor de gheață, iar din februarie se reluase pe mai multe sectoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, Dorian Dumitru, a declarat, luni, că navigația a fost deschisă pe tot cursul Dunării, scrie News.ro.

”Dunărea este pe tot sectorul românesc fluvial deschisă navigației pe timp de zi pe răspunderea conducătorilor de nave având în vedere că semnalizarea plutitoare a fost luată de gheață. După ce vom instala semnalizarea plutitoare vom da drumul și pe timp de noapte. În zona Călărași-Cernavodă s-a deschis pe 18 februarie. Nu mai există praguri, nu mai există nave blocate, totul este în regulă. Vorbim de la Brăila km 175 până la Baziaș la 1.075. Pe sectorul maritim știți că nu a fost niciodată restricționată, pe sectorul de la Brăila la Marea Neagră”, a spus Dumitru.

Directorul AFDJ Galați a precizat că în momentul de față nu mai sunt pe Dunăre nici brațe secundare blocate de gheață.

România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul! CITEȘTE ȘI România domină clasamentul aeroporturilor europene cu cel mai rapid avans al traficului de pasageri. Presa străină: Nu veți ghici niciodată cine conduce topul!

Zeci de nave au rămas blocate timp de câteva săptămâni, în zona Călărași, din cauza gheții formate pe Dunăre, armatorii cerând ajutorul autorităților de mai multe ori pentru a ajunge la destinație. Navigația pe Dunărea fluvială a fost oprită în 10 ianuarie și reluată abia în februarie, după aproape o lună, dar au existat și sectoare unde circulația navelor a rămas închisă.

viewscnt
Afla mai multe despre
navigatia pe dunăre