Nissan, revenire neașteptată la profit, Renault a calculat deja câștigurile care i se cuvin

Nissan, revenire neașteptată la profit, Renault a calculat deja câștigurile care i se cuvin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2021

Nissan și-a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2021 – 2022, cu o revenirea mult așteptată a profitului. Veniturile constructorului japonez s-au dublat față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Nissan a revenit surprinzător în zona de profit operațional în primul trimestru al acestui an fiscal, început la 1 aprilie, cu circa 600 de milioane de euro (75,7 miliarde yeni), după ce anul trecut înregistrase, în perioada similară, o pierdere de peste 150 miliarde yeni. De altfel, pe întreg anul fiscal anterior, constructorul japonez a obținut din nou pierdere, al doilea an consecutiv. Surpriza este cu atât mai mare cu cât analiști din piețele financiare estimau că Nissan va rămâne pe pierdere și în continuare.

Veniturile Nissan în perioada aprilie – iunie s-au ridicat la 2.000 de miliarde de yeni, aproape dublu față de cele 1.100 miliarde din 2020. Marja operațională a fost, în aceste context, 3,8%, o valoare acceptabilă pentru o companie aflată în plin proces de restructurare.

Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia CITEȘTE ȘI Oficial Renault: Dacia nu va deveni electrică mai devreme de 2026 - 2028. Strategia pregătită pentru electrificarea mărcii Dacia

Renault a anunțat deja că profitul Nissan din trimestrul aprilie – iunie va aduce o contribuție de 173 milioane de euro, la veniturile Renault pentru acest interval.

Nissan și-a îmbunătățit și așteptările pentru acest an fiscal, în consecință, anunțând un posibil nivel de 150 miliarde yeni, câștiguri operaționale, aproximativ 1 miliard de euro, la venituri de aproape 10.000 de miliarde de yeni, cu 650 de miliarde de yeni peste previziunile anterioare.

Vânzările de automobile ale Nissan au crescut în anul calendaristic 2021, la 2,2 milioane de unități, cu 21,5% mai multe decât în anul anterior.

Reprezentanții companiei japoneze au anunțat că se așteaptă la circa 500.000 de untiăți pierdute ca urmare a crizei semiconductorilor, având o prognoză de vânzări pentru acest an de 4,4 milioane de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
nisan rezultate
profit nissan
renault profit nissan