Nissan suspendă șase luni producția în Rusia

Nissan suspendă șase luni producția în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2022

Nissan Motor Co Ltd a suspendat producția în Rusia în primul semestru al anului fiscal care a început la 1 aprilie, existând perspective reduse de îmbunătățire a situației, a anunțat Makoto Uchida, directorul general al producătorului auto nipon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta a adăugat, referindu-se la înrăutățirea conflictului ruso-ucrainean: "Credem că situația ar putea deveni mult mai serioasă și dificultățile se vor prelungi". Angajații au fost informați, iar producătorul auto va continua să monitorizeze situația și să reducă impactul, a declarat șeful Nissan la Adunarea Generală a Acționarilor.

București, în primele 5 capitale poluate din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI București, în primele 5 capitale poluate din Uniunea Europeană

Deja, Nissan suspendase exporturile de vehicule către Rusia, după ce conflictul cu Ucraina a sporit riscurile logistice, scrie Agerpres.

Partenerul de alianță al Nissan - grupul auto francez Renault - a fost nevoit ca în luna mai să își vândă activele către statul rus, prima naționalizare de amploare încheiată în Rusia după lansarea ofensivei din Ucraina.

Pe lângă vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la Avtovaz, grupul auto francez Renault și-a vândut și propria uzină din apropiere de Moscova, unde sunt produse automobile Renault și Nissan, către Primăria capitalei Rusiei. Între timp, celebrul logo al Renault a fost înlăturat de pe fațada uzinei.

La Adunarea Generală a Acționarilor, Uchida a declarat că Nissan discută cu Renault privind viitorul alianței în domeniul vehiculelor electrice (EV). În mai, Renault a anunțat că ia în considerare opțiunea creării a două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției și vânzării de vehicule electrice și cealaltă dedicată dezvoltării și producției de motoare și cutii de viteze termice și hibride de nouă generație E-TECH.

Prin aducerea unor parteneri pentru operațiunile sale din domeniul motoarelor pe combustie, Renault speră să elibereze fonduri care să fie investite în vehiculele electrice, o tehnologie care a fost promovată inițial de constructorii japonezi Nissan și Mitsubishi, dar care acum este dominată de jucătorii care produc numai vehicule electrice, cum este producătorul auto american Tesla.

Este prea devreme pentru a spune dacă Nissan Motor va separa divizia sa de vehicule electrice, așa cum intenționează să facă partenerul de alianță Renault, a afirmat recent directorul operațional Ashwani Gupta.

"Vom explora cu atenție problema, din toate unghiurile, și vom decide pe cont propriu", a declarat marți Uchida.

Renault și Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deține 44,3% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
rusia