Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump

Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 ian 2017

Producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor Group a anunțat că plănuiește să majoreze cu 50% investițiile în fabricile din SUA în următorii cinci ani, la 3,1 miliarde de dolari, la care s-ar putea adăuga, în funcție de evoluția cererii, și construirea unei noi fabrici, informează Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul vine după ce surse apropiate situației au afirmat că General Motors va anunța, cel mai probabil tot astăzi, o investiție în valoare de 1 miliard de dolari în fabricile din Statele Unite, în urma criticilor recente ale președintelui ales al SUA, Donald Trump.

Trump a avertizat că va impune o taxă vamală de 35% automobilelor importate de SUA din străinătate, pentru a proteja locurile de muncă sin Statele Unite, măsură ce ar urma să vizeze în special Mexicul, care atrage producătorii prin costurile mai mici.

Skanska investește 38 de milioane de euro în prima fază a proiectului Campus 6 din zona de vest a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Skanska investește 38 de milioane de euro în prima fază a proiectului Campus 6 din zona de vest a Bucureștiului

Săptămâna trecută, Toyota a anunțat că va investi 10 miliarde de dolari în SUA în următorii 5 ani pentru fabricarea unor noi  modele și creșterea productivității. Anunțul a venit după de Donald Trump a criticat planurile companiei nipone de a deschide a nouă fabrică în Mexic.

Tot luna acesta, producătorul auto Ford Motor a anunțat că renunță la planul de a investi 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic și va investi, în schimb, 700 de milioane de dolari în facilitatea de producție din statul american Michigan. Anunțul a venit după ce Trump a avertizat că va împiedica Ford să deschidă o nouă fabrică în Mexic, amenințând că va impune tarife pentru mașinile livrate în SUA.

Hyundai Motor Group, care include Hyundai Motor și Kia Motors, nu a fost vizat direct de criticile lui Trump, dar este posibil ca grupul auto să se fi simțit amenințat de avertismentele președintelui ales al SUA, dat fiind că are o pondere foarte redusă a mașinilor fabricate în Statele Unite în totalul vânzărilor pe această piață, comparativ cu alte mărci importante.

Chung Jin-haeng, președinte al grupului coreean, a negat totuși că planurile au legătură cu afirmațiile lui Trump.

“Vrem să investim în piața din SUA, o piață de importanță strategică care poate genera sau frâna succesul global”, a adăugat acesta.

Investiția de circa 3 miliarde de dolari va fi folosită pentru retehnologizarea fabricilor existente în SUA, dar și pentru finananțarea cercetărilor în domeniul inteligenței artificiale, mașinilor autonome și a altor tehnologii de viitor. Pe lângă acestea, compania ar putea înființa și o nouă fabrică în Statele Unite, dacă noua administrație prezidențială va adopta măsuri care să susțină cererea de automobile, potrivit președintelui grupului auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
trump
general motor
kia
toyota
ford
fabrica
investitii
auto
mexic