Noua companie Stellantis, care se naște mâine, organizează ceremonii de lansare pe burse la Paris, Milano și New York

Noua companie Stellantis, care se naște mâine, organizează ceremonii de lansare pe burse la Paris, Milano și New York
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 ian 2021

John Elkann, președintele Stellantis, și Carlos Tavares, CEO al celei mai noi companii auto, vor celebra lansarea tranzacționării pe burse a companiei, pe 18 și 19 ianuarie, la trei zile după semnarea documentelor de fuziune.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Nașterea celei mai noi companii auto de pe piață, Stellantis, va avea loc sâmbătă 16 ianuarie, într-o zi în care nu sunt tranzacții bursiere. PSA Group, care va fuziona cu Fiat Chrysler, a anunțat că luni, 18 ianuarie, bursa din New York este închisă, fiind sărbătoare națională a SUA. Din acest motiv, ceremonia de lansare la tranzacționare a acțiunilor Stellantis va avea loc pe 18 ianuarie la Paris și Milano, iar la New York pe 19 ianuarie. În aceeași zi, Carlos Tavares va susține prima sa conferință de presă în calitate de CEO al Stellantis NV.

Nașterea Stellantis are loc, din punct de vedere juridic, prin absorbția acționarilor Peugeot SA în rândul acționarilor Fiat Chrysler Automobiles NV. Compania franceză dispare astfel, iar acționarii vor avea diminuate cotele la jumătate. Cel mai mare acționar va fi familia Agnelli (EXOR), cu 14,4%, urmați de familia Peugeot (FFP), cu 7,2% (care tocmai și-au majorat participarea la PSA, la începutul lui decembrie), apoi statul francez, prin Bpifrance, cu 6,2%, și chinezii de la Dongfeng, cu 5,6%.

FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii

Acționarii au votat deja în cele două adunări generale planul de fuziune, astfel că pe 16 ianuarie are loc doar semnarea oficială a actelor de fuziune.

Printre ultimele anunțuri ale celor două companii înainte de fuziune se numără acordarea dividendului extraordinar pentru acționarii FCA, în valoare totală de aproape 3 miliarde euro, convenit anterior prin acordul de fuziune, precum și ridicarea ratingurilor acordate de agențiile de rating pentru FCA. În același timp, PSA a anunțat rezultatele de vânzări pentru 2020, cu o scădere foarte mare, peste 27 de procente, în comparație cu anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
psa group
fuziune psa fca
fuziune psa fiat
carlos tavares
donfeng actiuni psa