Noul șef al Audi a demarat un proiect special: dezvoltarea „rapidă și nebirocratică” a unui nou automobil autonom

Noul șef al Audi a demarat un proiect special: dezvoltarea „rapidă și nebirocratică” a unui nou automobil autonom
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2020

Noul CEO al Audi, Markus Duesmann, pentru care compania a așteptat aproximativ un an astfel încât să poată fi eliberat de contractul cu BMW, are și un prim proiect important pentru producătorul de mașini premium: înființarea unei unități speciale pentru dezvoltarea accelerată de automobile noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Markus Duesmann a preluat Audi AG la 1 aprilie, cu un contract ce a fost semnat încă din 2019. El a a venit de la BMW, unde a ocupat, până la momentul negocierilor cu Audi, poziția de șef al achizițiilor, fiind, totodată, expert în dezvoltarea de motoare. Odată cu preluarea funcției la Audi, Markus Duesmann a demarat și un prim proiect: înființarea unei unități speciale, un proiect high-tech, cum este numit în descrierea oficială, care are ca misiune dezvoltarea unui automobil „pionier” pentru Audi, „rapid și nebirocratic”.

Markus Duesmann, CEO Audi AG

Markus Duesmann, CEO Audi AG

Echipa va fi condusă de Alex Hitzinger, în prezent șef al echipei care se ocupă cu dezvoltarea unui vehicul autonom în cadrul VW Group. Hitzinger are și un trecut în zona motoarelor din motorsport, el lucrând pentru mai multe echipe de Formula 1, ca inginer de dezvoltare. În ultima perioadă a coordonat echipa care s-a ocupat de dezvoltarea modelului VW ID.BUZZ, ce va fi lansat în 2022. El va avea la dispoziție o echipă formată din experți în automobile și în tehnologii. Compania precizează că toate resursele întregului grup VW vor fi, potențial, la dispoziția acestui proiect. Proiectul, intitulat „Artemis” (zeița vânătorii din mitologia greacă), are ca scop pe termen lung furnizarea unei soluții pentru dezvoltarea agilă, în viitor, a mașinilor, în Volkswagen Grup.

Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma CITEȘTE ȘI Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma

 „Mărcile Volkswagen Group se remarcă prin tehnologiile excelente și au potențial pentru mult mai mult”, a declarat șeful Audi, Markus Duesmann. „Cu 75 de modele electrice planificate până în 2029, inițiativa electrică actuală a VW Group conectează toate capacitățile noastre. Chestiunea evidentă era cum putem implementa standarde high-tech adiționale fără să punem în pericol proiectele existente și, în același timp, utilizarea de noi oportunități în piață.”

Proiectul Artemis va avea un grad foarte mare de libertate, va lucra global, de la hub-ul high-tech din Ingolstadt, până la unitățile de pe coasta de vest a SUA. Serviciile digitale vor fi funrizate de unitate proprie a grupului, car.Sfotware.org, care are sediul tot în Ingolstadt.

Prima preocupare a echipei Artemis va fi spre noile tehnologii pentru un model electric, înalt autonom, misiunea fiind aceea de a dezvolta un vehicul electric eficient care este programat să ajungă pe șosele cel mai târziu în 2024. Echipa va trebui să creeze un întreg ecosistem în jurul mașinii, astfel încât să desenze un nou model de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
vehicul autonom
dezvoltare automobil audi
markus duesmann