Opel a acceptat o amendă a procurorilor, de 65 milioane euro, pentru a închide un dosar în care este acuzată de vânzarea de mașini cu motoare diesel care depășesc normele de poluare autorizate

Opel a acceptat o amendă a procurorilor, de 65 milioane euro, pentru a închide un dosar în care este acuzată de vânzarea de mașini cu motoare diesel care depășesc normele de poluare autorizate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2021

Opel a acceptat plata unei amenzi în valoare de 64.8 milioane de euro, pentru închiderea dosarului în care este acuzată de vânzarea de mașini cu motoare diesel care depășesc normele de poluare autorizate oficial de KBA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii germani au aplicat companiei Opel o amendă de 64,8 milioane de euro, calculată pe baza numărului de mașini vândute. Compania a acceptat amenda, pentru a închide dosarul, după cum scrie presa germană. Cei de la Opel, care acum sunt parte din Stellantis, nu au făcut niciun comentariu, au confirmat că vor plăti amenda și au precizat că nu a fost descoperit niciun dispozitiv care ar fi manipulat testele de emisii, așa cum s-a întâmplat în cazul VW.

Anterior, reprezentanții Opel spuseseră că dosarul în care constructorul era cercetat pentru încălcarea unor obligații legale a fost închis.

Ford investește 230 milioane de lire într-o uzină de propulsii electrice pentru viitorul model electric de la Craiova CITEȘTE ȘI Ford investește 230 milioane de lire într-o uzină de propulsii electrice pentru viitorul model electric de la Craiova

Poziția publică a companiei cu sediul în Russelsheim a fost aceeași pe întreg parcursul anchetei, susținând că din punctul lor de vedere nu a fost încălcată legislația.

Ancheta a vizat motoarele cu care au fost echipate unele modele, în urmă cu 5 ani. Acestea erau prevăzute cu dispozitive care la anumite viteze opreau sistemele de tratare a gazelor arse, astfel că în realitate mașinile emiteau mai multe noxe. Opel a susținut că sistemul era conceput astfel încât să protejeze motorul. Mașinile au fost obiectul unei ample rechemări, începând cu 2018, acțiune impusă de autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel amenda diesel
rechemare opel diesel