Pandemia îi determină pe oamenii de afaceri și studenții străini, precum și pe românii din diaspora rămași în țară, să închirieze mașini pentru a se întoarce în străinătate

Pandemia îi determină pe oamenii de afaceri și studenții străini, precum și pe românii din diaspora rămași în țară, să închirieze mașini pentru a se întoarce în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2020

De teama infectării cu virusul COVID-19, dar și pentru că au puține variante de transport în condițiile în care cursele aeriene și cele cu autocarele nu s-au reluat la capacitate maximă, din ce în ce mai mulți oameni de afaceri străini sau studenți care învață în țară, blocați în România în ultimele două luni, preferă să se întoarcă în țările lor cu mașini pe care le închiriază doar dus de la firmele de rent-a-car. Și unii dintre românii din diaspora veniți în țară cu diverse mijloace de transport aleg această variantă, organizându-se în grupuri de 6-8 persoane și închiriind mașini mari sau microbuze, potrivit Enterprise Rent-a-Car România, reprezentanța Enterprise Rent-a-Car.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dacă, în general, majoritatea celor care închiriază mașini o fac pentru un traseu dus-întors, în aceste cazuri, atât oamenii de afaceri și studenții străini, cât și unii români din diaspora vor mașină închiriată dintr-un oraș din România, pe care să o lase în localitatea din străinătate în care vor să ajungă.

Anunț surpriză - Antreprenorul Octavian Bădescu va candida la Primăria Capitalei CITEȘTE ȘI Anunț surpriză - Antreprenorul Octavian Bădescu va candida la Primăria Capitalei

"Avem cereri venite din partea cetățenilor străini care vor să plece din România în orașe din diverse țări europene, printre care Austria, Germania și Franța, dar și de la români care locuiesc în diaspora și veniți temporar în țară, care acum vor să se întoarcă în state precum Spania, Italia sau Germania. Mai avem solicitări, spre exemplu, de la studenți străini la UMF din Iași, care se organizează în grupuri de 6-8 persoane și închiriază microbuze pentru a ajunge, cei mai mulți dintre ei, în Franța", a declarat Mihai Fertig, directorul general al Enterprise Rent-a-Car România.

În momentul de față, conform reglementărilor, autocarele pot fi utilizate în traficul internațional doar în condiții extrem de stricte, iar din acest motiv cursele regulate de linie întârzie să repornească. Pe de altă parte, nici traficul aerian nu s-a reluat la capacitate maximă, iar toți acești factori reduc considerabil opțiunile de călătorie ale populației.

"Avem convingerea că și după ridicarea restricțiilor de călătorie vor exista persoane care vor prefera să călătorească singure sau alături de cunoscuți chiar și pe distanțe lungi, încercând, în acest fel, să evite apropierea de grupuri mari de oameni, așa cum se întâmplă în aeroporturi, gări sau autogări", a mai spus Mihai Fertig.

Din cauza situației generate de pandemia de coronavirus, recuperarea mașinilor din străinătate a devenit extrem de dificilă, majoritatea companiilor de închirieri nedorind să-și asume riscurile și costurile ridicate legate de aceasta. Acest lucru se întâmplă exact în contextul în care, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse la nivel local și european, cererea pentru acest produs a crescut.

Cei care închiriază mașini doar dus pentru străinătate le preferă pe cele mai mari, de tip SUV sau minivan, în care să poată călători confortabil un număr mai mare de persoane, reducând astfel costul care revine fiecărei părți. 

Touring Rent Auto, firma de închirieri din grupul Eurolines deținut de Dragoș Anastasiu, funcționează din 2001, iar din 2014 reprezintă brandul Enterprise Rent-A-Car. În România, Enterprise deține o flotă de 800 de mașini cu cele mai noi modele de Opel, Ford și Renault și are agenții deschise în toate aeroporturile din orașele mari: Otopeni, Cluj, Constanța, Timișoara, Târgu Mureș, Iași și Sibiu. Enterprise Rent-A-Car este o companie americană inaugurată în 1957, fiind prezentă în 100 de țări cu peste 10.000 de birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rent a car
masini inchiriate
pandemie