Parisul începe să se ocupe de trotinetele electrice

Parisul începe să se ocupe de trotinetele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2023

O „reglementare” îmbunătățită mai degrabă decât o interdicție: guvernul francez a anunțat marți că lucrează la măsuri în vederea unei mai bune încadrări a utilizării trotinetelor electrice, din ce în ce mai populare, însă periculoase, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că este în favoarea unui „plan de reglementare” a trotinetelor electrice la nivel național, cu mai multe controale și „măsuri de precauție”, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Grupul turc Arcelik semnează cu gigantul american Whirlpool inclusiv pentru fabrica Arctic din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul turc Arcelik semnează cu gigantul american Whirlpool inclusiv pentru fabrica Arctic din România

Interdicțiile sunt „soluții simpliste”, a declarat ministrul la canalul France 2 răspunzând la o întrebare referitoare la inițiativa primarului socialist al Parisului Anne Hidalgo, care intenționează să organizeze la 2 aprilie un referendum referitor la interzicerea trotinetelor electrice oferite spre închiriere în capitală - o măsură agreată de edil.

Hidalgo a adăugat că utilizarea privată a trotinetelor electrice nu ar trebui să fie restricționată.

Un decret din octombrie 2019 reglementează deja utilizarea trotinetelor electrice.

Acesta prevede în special o vârstă minimă de 12 ani pentru conducerea acestor vehicule, limitează viteza maximă la 25 km/h, interzice circulația pe trotuare (cu unele excepții locale), interzice utilizarea unei trotinete de mai multe persoane simultan și prevede echiparea obligatorie cu lumini de poziție în față și în spate, cu catadioptri, sistem de frânare și dispozitiv de avertizare sonoră.

Circulația trotinetelor pe trotuare fusese interzisă în Franța încă din mai 2019, cu câteva luni înainte de adoptarea pachetului mai larg de stricții.

Guvernul francez vede trotinetele electrice „o soluție” în marile orașe

Ca și în cazul altor vehicule, sunt interzise efectuarea de apeluri telefonice sau purtarea căștilor audio în timpul deplasării cu trotineta electrică.

Ministrul Beaune a adăugat că, în opinia sa, interdicția ar „afecta un mod de transport care poate fi ecologic, care poate reprezenta o soluție în marile orașe”.

Tot mai mulți francezi folosesc trotinete electrice, iar mortalitatea în rândul utilizatorilor acestor vehicule crește de la an la an: 22 de decese înregistrate în 2021, comparativ cu 10 în 2019 și șapte în 2020, notează AFP.

Companiile specializate în închirierea trotinetelor electrice au introdus regulamente mai stricte la începutul lunii decembrie pentru a preveni o eventuală măsură de interzicere a acestor vehicule.

De atunci, utilizatorii trebuie să își scaneze cărțile de identitate atunci când se înregistrează, pentru ca doar adulții să poată folosi trotinetele, în timp ce utilizatorii care le folosesc într-o manieră neconformă vor putea fi identificați mult mai ușor și împiedicați să le mai închirieze în viitor.

De asemenea, scuterele electrice trebuie să aibă plăcuțe cu numere de înmatriculare.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
franta