Personalul navigant al Ryanair din Spania intenționează să se afle în grevă 12 zile în luna iulie

Personalul navigant al Ryanair din Spania intenționează să se afle în grevă 12 zile în luna iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2022

Personalul navigant al Ryanair din Spania intenționează să se afle în grevă 12 zile în luna iulie, pentru a cere condiții mai bune de muncă, au declarat sâmbătă sindicatele USO și SICTPLA, crescând perspectiva haosului în călătoriile aeriene, în sezonul turistic de vară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a venit în ultima zi a grevei actuale a echipajelor, care a început joi și a forțat Ryanair să anuleze 10 zboruri în Spania, sâmbătă.

Personalul navigant al companiei se va afla în grevă în zilele de 12-15, 18-21 și 25-28 iulie, în cele 10 aeroporturi spaniole în care operează Ryanair, au spus sindicatele într-un comunicat, potrivit News.ro.

”Sindicatele și echipajul Ryanair... cer o schimbare de atitudine din partea companiei aeriene”, au spus aceștia într-un comunicat, cerând ca Ryanair să reia negocierile cu privire la probleme, inclusiv plata salariului minim.

Ryanair nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Anunț pentru șoferii care merg în Bulgaria. Noi reguli privind taxa de drum CITEȘTE ȘI Anunț pentru șoferii care merg în Bulgaria. Noi reguli privind taxa de drum

De asemenea, sindicatele au cerut guvernului ”să nu permită Ryanair să încalce legislația muncii și drepturile constituționale, cum ar fi dreptul la grevă”.

Sindicatele personalului navigant al Ryanair din Belgia, Spania, Portugalia, Franța și Italia au declanșat acțiuni greviste în ultimele zile, dar compania aeriană low-cost a declarat că mai puțin de 2% din zborurile sale programate în weekendul trecut au fost afectate.

Lucrătorii companiilor aeriene din întreaga Europă au desfășurat protestepe măsură ce sectorul se adaptează la o reluare a călătoriilor după ridicarea blocajelor din cauza pandemiei, iar penuria de personal a fost acuzată de întârzierile și cozile lungi.

Personalul navigant al easyJet din Spania va organiza greve timp de nouă zile luna aceastaș, pentru salarii mai mari. Compania aeriană a anulat sâmbătă cinci zboruri din Spania.

Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni CITEȘTE ȘI Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni

Lucrătorii de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris au intrat în grevă vineri și sâmbătă, forțând anularea a aproximativ 10% din zboruri.

În Portugalia, de asemenea o destinație de top pentru vacanțe, nu există greve în desfășurare, dar 65 de zboruri către și dinspre Lisabona erau de așteptat să fie anulate sâmbătă din cauza ”unui set de constrângeri la diferite aeroporturi europene”, a declarat compania de management aeroportuar ANA.

Situația portugheză a afectat în mod predominant serviciile companiei aeriene TAP, care nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Cozi lungi s-au format la biroul de asistență al TAP din Lisabona, în timp ce pasagerii frustrați încercau fie să reprogrameze rezervîroșe, fie să obțină o rambursare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
greva