Peugeot vrea să vândă peste 150.000 de vehicule în Iran, în al doilea semestru

Peugeot vrea să vândă peste 150.000 de vehicule în Iran, în al doilea semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2016

PSA Peugeot Citroen vrea să vândă peste 150.000 de vehicule Peugeot în Iran, în al doilea semestru al anului, producătorul auto francez vrând să revendice poziția de lider pe această piață, deținută anterior sancțiunilor occidentale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot a suspendat vânzările în Iran în 2012, după extinderea în sectorul auto a boicotului internațional legat de programul nuclear. Majoritatea sancțiunilor au fost ridicate în ianuarie, scrie News.ro.

Vânzările producătorului auto francez în Iran au atins un nivel maxim de 458.000 de vehicule înainte de retragere, acoperind aproape 30% din piață, dar în prezent există o concurență puternică din partea producătorilor auto chinezi, care și-au extins prezența în perioada sancțiunilor, precum și din partea altor companii occidentale, cum este Renault, care revin cu modele mai noi.

Ministrul iranian al Industriei, Mohammad Reza Nematzadeh, va vizita joi centrul de cercetări Velizy al PSA de lângă Paris, a declarat reporterilor directorul general al grupului, Carlos Tavares.

CNADNR decalează termenul de finalizare al lucrărilor pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie din cauza ploilor CITEȘTE ȘI CNADNR decalează termenul de finalizare al lucrărilor pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie din cauza ploilor

"Este începutul implementării acordurilor pe care le-am semnat”, a spus Taveres, care va merge în Iran săptămâna viitoare. Taveres vrea să vândă în Iran 300.000 de vehicule Peugeot în 2017.

În luna iulie, PSA a încheiat un acord cadru cu compania iraniană SAIPA, pentru o investiție de 300 de milioane de euro în dezvoltgarea și producția a trei modele Citroen prin intermediul unei companii mixte.

Acordul cu SAIPA, parteneră a Citroen din 1966, urmează unui acord pentru o companie mixtă convenit între Peugeot și compania de stat Iran Khodro.

Marca premium DS a Peugeot a convenit la rândul ei un acord de distribuție în Iran.

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot