Poliția anunță cum vor fi ridicate de acum încolo mașinile parcate neregulamentar

Poliția anunță cum vor fi ridicate de acum încolo mașinile parcate neregulamentar
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2016

Directorul Direcției Rutiere din Poliția Română, comisarul șef Florentin Brăcea, a anunțat astăzi noi reglementări pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel,  mașinile parcate neregulamentar. pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliției Rutiere, după ce aceasta l-a sancționat pe șoferul care a parcat neregulamentar, a declarat, marți, directorul Direcției Rutiere din Poliția Română, comisarul șef Florentin Brăcea.

Noua reglementare face parte din modificările aduse Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

”Noi am reglementat tehnic procedura care nu era acoperită de Hotărârea de Guvern. Ce face fiecare primărie în parte vom vedea. Noi o să avem discuții cu fiecare în parte la nivel local, prin serviciile rutiere și dânșii vor emite actele necesare”, a explicat Florentin Bracea.

El a spus că trebuie așteptat ca noile modificări să intre în vigoare, după care vor fi "consultări și discuții" pentru a se ajunge la un consens, scrie News.ro.

”Avem cadrul general, dar nu cadrul pe fiecare primărie în parte”, a spus șeful Direcției Rutiere cu privire la modalitatea de ridicare a mașinilor.

Stațiile de metrou Laminorului și Străulești ar putea fi date în folosință în primul trimestru din 2017 CITEȘTE ȘI Stațiile de metrou Laminorului și Străulești ar putea fi date în folosință în primul trimestru din 2017

”Mașinile vor fi ridicate de pe partea carosabilă (...). Se vor ridica mașinile când fiecare autoritate locală va avea un serviciu de ridicări”, a subliniat Bracea.

Măsura ridicării mașinilor ar trebui să fie una suplimentară, a precizat șeful Direcției Rutiere. ”În primul rând, avem oprire și staționare neregulamentară. Nu trebuie să aplicăm direct măsura ridicării. Aplicarea legii se va face gradual. Întâi se aplică sancțiuni în zona respectivă. Dacă există o problemă care nu se poate rezolva, atunci se ridică mașina", a mai spus Florentin Bracea.

”Dacă în mașină este un câine, probabil nu o ridicăm. O să căutam proprietarul, avem metode polițienești prin care să-l identificăm”, a explicat el.

Directorul din IGPR a exemplificat câteva reglementări aduse Hotărârii de Guvern: ”Se consideră staționare pe partea carosabilă situația în care oricare dintre roțile vehiculului sau remorcii se regăsește pe partea carosabilă, astfel extinzându-se sfera de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor având în vedere că staționarea se produce și în alte locuri decât pe carosabil”.

Totodată, potrivit noilor reglementări, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele pentru biciclete și pietoni, precum și pe trotuar, cu excepția spațiului pe care administratorul public a executat amenajări marcate și semnalizate corespunzător.

”Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unei persoane. În această situație, conducătorul vehiculului este direct răspunzător de situația în care prezența persoanei/lor este vizibilă cu ocazia dispunerii unei astfel de măsuri”, a mai explicat comisarul șef.

Măsura ridicării se dispune în scris, în trei exemplare: primul exemplar rămâne la emitent, al doilea - la administratorul public/local, iar al treilea - la persoana care solicită înapoierea vehiculului.

Legislația rutieră modificată. Șoferilor le-au fost stabilite noi recomandări pentru efectuarea unei depășiri CITEȘTE ȘI Legislația rutieră modificată. Șoferilor le-au fost stabilite noi recomandări pentru efectuarea unei depășiri

În hotărâre se precizează că depozitarea vehiculelor se face numai în spații special amenajate, mașinile fiind transportate în condiții de siguranță.

Hotărârea de Guvern prevede și modificări privind circulația bicicliștilor. La Articolul 14, apare o modificare la litera C, care precizează că bicileta trebuie să fie dotată cu sistem de avertizare sonoră și trebuie să fie echipată pe timp de noapte cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflcetorizant , vizibil, de aceeași culoare. La Articolul 118, se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală minimă să fie de 1,5 metri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini parcate neregulamentar
politia