Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România

Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România
scris 22 ian 2021

Solaris Bus & Coach, producător de vehicule electrice pentru transport public, a câștigat o nouă licitație și a semnat contractul cu municipiul Brașov pentru livrarea a 25 de troleibuze Solaris Trollino 18 în următoarele 12 luni, valoarea totală a contractului ridicându-se la peste 63 milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro), pe lângă cele 26 de troleibuze Solaris incluse în 2020 în parcul auto al RATBV, operatorul de transport brașovean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din opt orașe din România: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, ponderea vehiculelor electrice fiind de circa 50% din total.

Profit.ro a relatat la finele anului trecut că Solaris, o companie poloneză formată acum 25 de ani pe structura unei reprezentanțe Neoplan, a ajuns la 300 de autobuze și troleibuze livrate în România.

 

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Solaris are deja un program bun de livrări și pentru 2021, cu 65 de mijloace de transport în comun care urmează a fi livrate municipalităților din România. Dinte acestea, 16 autobuze electrice merg în Craiova, 20 troleibuze, în Ploiești, 6 autobuze hibrid ,în Satu Mare, 3 troleibuze, în Mediaș și 20 de autobuze hibrid merg în Galați.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansare, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule. În prezent, compania ocupă poziția de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate.

Solaris desfășoară activități în România începând din 2006 și raportează o cifră de afaceri de aproximativ 85 milioane de euro, pentru ultimii 5 ani. În acest interval, a livrat autobuze în Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Baia Mare, Satu Mare, Galați, Craiova și Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MDRAP).

Elon Musk a anunțat că vrea să dezvolte un hatchback electric compact, concurent pentru VW ID.3, pentru Europa CITEȘTE ȘI Elon Musk a anunțat că vrea să dezvolte un hatchback electric compact, concurent pentru VW ID.3, pentru Europa

„Fiind prezenți de aproape 15 ani pe piața locală, putem spune că România este de departe cea mai dinamică piață la nivel regional pentru mijloacele de transport nepoluante datorită alocărilor de fonduri de finanțare oferite de Uniunea Europeană și de Fondul de Mediu. Ne propunem să ne menținem poziția de lider în zona de soluții de transport ecologice precum autobuze electrice și troleibuze”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris România.    

Solaris Bus & Coach are patru unități de producție, toate în Polonia. Compania a fost înființată din reprezentanța locală a mărcii Neoplan. În 2018, compania a fost cumpărată de spaniolii de la CAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaris
autobuze solaris
achizitie troleibuze
autobuze electrice
autobuze hibrid
neoplan
caf