Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România

Polonezii de la Solaris câștigă un nou contract în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2021

Solaris Bus & Coach, producător de vehicule electrice pentru transport public, a câștigat o nouă licitație și a semnat un contract pentru a livra 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu. Noile troileibuze vor începe să transporte călători în prima parte a anului 2022. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit companiei, contractul a fost semnat recent, în urma unei licitații lansate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea totală a acestuia se ridică la aproape 4,5 milioane de euro.

Marea Britanie le oferă stimulente financiare cetățenilor UE pentru a părăsi benevol Regatul Unit CITEȘTE ȘI Marea Britanie le oferă stimulente financiare cetățenilor UE pentru a părăsi benevol Regatul Unit

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din opt orașe din România: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, ponderea vehiculelor electrice fiind de circa 50% din total.

Profit.ro a relatat la finele anului trecut că Solaris, o companie poloneză formată acum 25 de ani pe structura unei reprezentanțe Neoplan, a ajuns la 300 de autobuze și troleibuze livrate în România.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansare, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule. În prezent, compania ocupă poziția de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate.

Solaris desfășoară activități în România începând din 2006 și raportează o cifră de afaceri de aproximativ 85 milioane de euro, pentru ultimii 5 ani.

FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe CITEȘTE ȘI FOTO Audi lansează pe piață versiunile coupe Q5 și SQ5 Sportback, rivalii lui BMW X4 și Mercedes GLC Coupe

Solaris Bus & Coach are patru unități de producție, toate în Polonia. Compania a fost înființată din reprezentanța locală a mărcii Neoplan. În 2018, compania a fost cumpărată de spaniolii de la CAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaris
autobuze solaris
achizitie troleibuze
autobuze electrice
autobuze hibrid
neoplan
caf