Porsche investește în biciclete electrice, pe "un segment cu potențial"

Porsche investește în biciclete electrice, pe "un segment cu potențial"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 aug 2022

Constructorul german Porsche a decis să investească în industria bicicletelor electrice, care devine tot mai importantă și care se poate armoniza cu afacerea principală, cea de producție a automobilelor sport. Constructorul german este implicat în prezent în cel puțin patru parteneriate de producție a bicicletelor electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche anunță că dorește să-și intensifice activitatea în segmentul e-bike, odată cu startul activităților a două parteneriate încheiate cu compania olandeză Ponooc. Olandezii produc mai multe mărci prezente pe piață, între care Kalkhoff, Union și Urban Arrows, iar acum a început dezvoltarea de noi produse în cadrul noii companii Porsche eBike Performance Gmbh, cu sediul în Munchen. Compania va produce propriile sisteme de acționare cu motor electric, de la motor, baterii și până la software. O a doua companie, cu sediul în orașul în care se află și marca Porsche, Stuttgart, va asambla bicicletele care vor purta celebrul brand de automobile. Lansarea primelor modele este prevăzută pentru 2025.

Piața auto din România a frânat brusc. Paradoxurile pieței auto CITEȘTE ȘI Piața auto din România a frânat brusc. Paradoxurile pieței auto

Statisticile existente arată că piața de biciclete electrice este într-o puternică expansiune, iar nișa de top, cu biciclete premium, care costă câteva mii de euro, are cea mai mare viteză de dezvoltare.

Porsche l-a desemnat pe Jan Becker, care a condus divizia Porsche Lifestyle GmbH & Co. KG, să conducă noua companie Porsche eBike Performance GmbH. Unitatea de producție din Stuttgart va fi condusă de Moritz Failenschmid, care vine de la Focus Bikes.

„Vedem un potențial mare pentru Porsche în segmentul de biciclete electrice. Acesta este motivul pentru care ne extindem constant activitățile în acest domeniu”, a declarat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv al Porsche AG și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT. „Jan Becker și Moritz Failenschmid sunt experți dovediți atunci când vine vorba de înființarea și dezvoltarea de întreprinderi orientate spre viitor și orientate către clienți. Ca parte a unei echipe foarte calificate și motivate, ei vor dovedi acest lucru în cele două asociații în comun. Așa cum este caracteristic pentru Porsche, totul se referă la dezvoltarea de produse care inspiră oamenii prin design inteligent, tehnologie sofisticată și performanță remarcabilă.”

Sistemele de propulsie ce vor fi fabricate de Porsche eBike Performance vor purta și ele marca Porsche și vor fi disponibile pentru terți, la nivel global.

Piața auto din România a frânat brusc. Paradoxurile pieței auto CITEȘTE ȘI Piața auto din România a frânat brusc. Paradoxurile pieței auto

Porsche nu este la prima investiție în segmentul de e-bikes, însă în acest moment, odată cu intrarea în noul parteneriat pentru producție de sisteme electrice compania dovedește că interesul este unul major. Anul trecut, Porsche a anunțat că a cumpărat un pachet de acțiuni în compania croată Greyp, apoi a făcut același lucru cu Fazua, companie germană. În acest an și-a majorat deținerea la 100% în această ultimă companie, cu sediul în Munchen. Fazua va fuziona cu Porsche eBike Performance, odată cu anunțarea noului parteneriat cu Ponooc.

De asemenea, Porsche mai are un parteneriat cu compania Potwild, prin intermediul căruia vinde pe piață biciclete electrice sub brandul Porsche.

Statisticile arată că în Germania, anul trecut au fost vândute circa două milioane de biciclete electrice, iar în anul anterior peste 1,5 milioane de e-bikes. În Uniunea Europeană, piața de biciclete electrice a fost evaluată la peste 6 miliarde de euro, iar previziunile pentru 2030 vorbesc despre o dublare a acestei valori.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
e-bike porsche
biciclete electrice