Președintele Franței dă asigurări că va fi menținută stabilitatea alianței Renault - Nissan

Președintele Franței dă asigurări că va fi menținută stabilitatea alianței Renault - Nissan
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

Franța va face tot posibilul pentru menținerea stabilității Renault și a alianței sale cu Nissan, a afirmat luni președintele Emmanuel Macron, după ce producătorul auto nipon Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de încălcarea legislației în domeniul financiar, transmit AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe motiv că nu și-a declarat corect veniturile obținute.

FOTO O casă inteligentă de lângă Pădurea Băneasa, scoasă la licitație de la 1,7 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO O casă inteligentă de lângă Pădurea Băneasa, scoasă la licitație de la 1,7 milioane de euro

"Este prea devreme să comentez despre autenticitatea acuzațiilor, încă nu am foarte multe informații. Totuși, în calitate de acționar (al Renault), Guvernul francez va rămâne extrem de vigilent în privința stabilității alianței, a grupului (Renault) și a angajaților săi, care se bucură de susținerea deplină a statului", a declarat Emmanuel Macron la o conferință comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel, scrie Agerpres.

Statul francez are o participație de 15% în Renault, care, la rândul său, deține o participație de 43,4% în Nissan.

Ghosn, care deține și funcțiile de președinte și director general al Renault și al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, este unul dintre cel mai bine plătiți executivi din industria auto. Constructorul auto francez Renault este proprietarul Dacia.

Anul trecut, Ghosn a încasat 7,4 milioane de euro de la Renault și 9,2 milioane de euro de la Nissan. Ghosn a renunțat la rolul de CEO al Nissan în aprilie 2017, dar a rămas președintele companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault - nissan
carlos ghosn