Președintele Mitsubishi Motors demisionează

Președintele Mitsubishi Motors demisionează

Masuko, în dreapta

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Osamu Masuko, în vârstă de 71 de ani, a demisionat din funcția de președinte al companiei Mitsubishi Motors, din motive de sănătate, iar temporar poziția va fi deținută de directorul general Takao Kato, anunță oficial constructorul nipon.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Osamu Masuko, președintele Consiliului de Administrație al Mitsubishi Motors, a demisionat astăzi, din motive de sănătate, după cum a anunțat printr-un comunicat compania. Atribuțiile sale vor fi preluate, temporar, de Takao Kato, membru al consiliului și CEO al Mitsubishi Motors. Compania mai precizează că Masuko va păstra o funcție de consultant special.

Un veteran al conglomeratului Mitsubishi, Masuko s-a alăturat producătorului auto nipon în 2004 și a devenit președinte în 2007. El a supervizat crearea parteneriatului între Mitsubishi și Nissan în 2016, o tranzacție în urma căreia Nissan a devenit acționar majoritar al companiei. Ulterior, Mitsubishi a devenit membru al alianței Renault - Nissan.

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic CITEȘTE ȘI FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

Din cauza declinului vânzărilor pe plan global, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), toți cei trei parteneri de alianță se confruntă cu pierderi.

În mai, Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat un noul model de cooperare în afaceri, pentru reducerea costurilor, sporirea competitivității și profitabilității, conform unei noi scheme a alianței.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianța regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariați și 122 de uzine pe toate continentele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubiski
masuko